Gepoetste incompetentie

Zeven reacties

Leden van de familie Suffie,

Het gaat goed met ons gezin. Mede door de inspanningen van ondergetekende is de koopkracht van de gemiddelde Nederlander dit jaar met zo'n 1% gestegen en over de verbijsterende invloed van mijn handelen op de wereldeconomie zal ik het, ingefluisterd door mijn natuurlijke bescheidenheid, verder niet hebben. Met enige trots mag ik concluderen dat de door mij in de afgelopen winter gedane belofte dat het in de maanden juli en augustus een stuk warmer zou worden gestand is gedaan, met de opmerking daarbij dat de nasleep van de maatregelen die ooit door de oppositie zijn ingezet er wellicht toe zullen leiden dat de temperatuur in de maanden oktober tot en met februari nog even flink doch tijdelijk kunnen dalen.

De wind die wij momenteel in de rug hebben zal vooral ten goede komen aan het gezin. Kleine Suffie zal in de komende periode niet ??n, maar tw?? nieuwe Lego-autootjes ontvangen en daarbij ruimschoots worden gecompenseerd voor de drie Curver-bakken vol Lego en Playmobiel die ik vorig jaar aan de Kringloopwinkel heb moeten verpatsen om de weg naar een gunstiger economisch klimaat te kunnen plavijen. Ook de visstand in de vijver van het Landgoed Suffie lijkt zich te stabiliseren. Mijn maatregel om de vissterfte van vorig jaar weg te boeken onder "overige verliezen aan voedselketen" na de signalering van een loslopende kat even verderop in de straat, hebben een daling van de vissterfte door ziekte en ondervoeding van bijna 80% gehad. Na het opnieuw vaststellen van de minimale visstand van 12 stuks naar 4 kunnen we genoegzaam vaststellen dat het vorig jaar gemeten tekort van 5 karpers is opgehouden te bestaan.

Ook het huishoudbudget van deze familie zal komend jaar worden aangepast aan de verbeterende omstandigheden. Anders dan vorig jaar, toen er een tekort was van bijna 1,6%, zal het kledingbudget dit jaar vermoedelijk een substantieel overschot kennen, dat maar z??r ten dele te danken is aan het innemen van creditcards, de verhoogde parkeerbelasting in de omgeving van de PC Hooftstraat en de Nieuwendijk, en de opening van zowel een "Hans Textiel" en een "Wibra" aan het einde van de straat. Ook het in de begroting overhevelen van een post gereserveerd voor "onvoorziene uitgaven ten behoeve van het groen schilderen van mammoettankers" naar het kledingbudget en het afschrijven van onbetaalde rekeningen van kledingbedrijven naar de post "Algemene Verliezen" zullen slechts geringe invloed hebben.

Voor het eerst sinds vele jaren zal er aankomend seizoen weer een vakantie in het buitenland inzitten. Door de aanpassing van de definitie van 'buitenland' (was: buiten de grenzen van het Nederlands Grondgebied, wordt: buiten de grenzen van Almere-Buiten) is ruim voldoende budget vrijgekomen om een meerweekse buitenlandse reis te bekostigen, een resultaat dat naar mijn bescheiden mening slechts voor een klein deel aan mijn eigen inzet te danken is, maar voor een groot deel ook aan mijn durf, mijn inzicht, mijn slimheid, mijn intelligentie, mijn kennis en mijn inmiddels legendarische bescheidenheid.

Mocht u ook dit jaar besluiten om Uwe Sufheid niet met koffers en al op straat te zetten, dan garandeer ik u aan de hand van de ingezette koers dat er geen prijsstijgingen voor ingeademde lucht zullen volgen (een heffing op uitgeademde lucht is niet uit te sluiten), dat ze zon in het westen zal blijven ondergaan en dat de eerder aangekondigde voetgangersheffing voor trottoirgebruikers -na een te verwaarlozen en slechts piepkleine verdriedubbeling van de benzineaccijns- niet zal worden ingevoerd.

Leve Suffie! Hoera, hoera, hoera.....

Door Suffie

Woensdag 20 September 2006 te 10:16 am

Geplaatst in Raar

zeven reacties

 1. Moet ik nu vinden dat u ook afgezet moet worden? ;-)

  Eric

  Eric

  (URL)

  20-09-’06 11:04

 1. Hoho! Hier staat geen enkele leugen!!

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  20-09-’06 11:14

 1. Nou en? Ik ben tegen de monarchie, daar hoeft Trix niet eens voor te liegen. Een Suffiecratie is al wat beter, maar toch niet echt wat ik in gedachten had… ;-)

  Eric

  Eric

  (URL)

  20-09-’06 13:26

 1. Fantastisch log, lig in een deuk van het lachen.

  Si iS

  Si iS

  (E-mail )

  20-09-’06 14:39

 1. Waarlijk een groot staatsman, een briljant politicus, een must voor de maatschappij!

  maxentia

  maxentia

  (E-mail ) (URL)

  20-09-’06 14:47

 1. heerlijk, die sarcasme! ;-)

  karin

  karin

  (URL)

  20-09-’06 21:36

 1. Kan het zijn dat Uwe Sufheid vanuit de diepste krochten van zijn geest ongemerkt is ge?nspireerd door de troonrede van vorig jaar?
  http://verbaljam.nl/index.php?itemid=232..
  ;-)

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  20-09-’06 22:46

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.