Integratietrein

Zes reacties

Op weg naar een vergadering over integratiebeleid neem ik in de trein plaats tegenover een meisje dat op gedempte, maar duidelijk verstaanbare toon een telefoongesprek voert met haar vriendje. Na een aantal wetenswaardigheden over het doel van haar reis, wordt het gesprek wat intiemer en draait ze zich enigszins van mij af. Af en toe giechelt ze, dan wordt het ineens wat luider: "Natuurlijk kom ik klaar. Ik ben toch altijd klaargekomen? Ik kom iedere keer klaar!"

Ik kan het niet helpen dat ik haar aankijk. Ik keek namelijk al naar haar en ik vind het hypocriet om in zo'n geval ineens mijn blik af te wenden. Wel onderdruk ik met moeite een grijns, dit soort spontane openhartigheden kan ik namelijk goed waarderen. Enigszins gegeneerd kijkt het meisje me aan, geschrokken van haar eigen openbaring. Ze trekt haar hoofddoek iets meer naar voren en zet het gesprek voort in rap, maar onverstaanbaar Marokkaans.

Best of both worlds, denk ik. Er is nog hoop....

Door Suffie

Vrijdag 22 September 2006 te 12:02 pm

Geplaatst in Default

zes reacties

 1. Komen allemaal vragen bij me op :)

  svemic

  svemic

  (URL)

  22-09-’06 17:42

 1. Die taalbarriere scheelt je dus een alinea tekst hier.

  Rick

  Rick

  (URL)

  22-09-’06 19:51

 1. Doet me (op een zeer merkwaardige manier inderdaad) denken aan een fragment in De Wereld Draait Door. Waar Balkenende een lingo-spelletje voor 50+ers bezoekt, iemand moet zoenen en uitroept “ik ga die mevrouw nemen”

  Maar ja, hij was zich echt van geen kwaad bewust …de sukkel.

  CiNNeR

  CiNNeR

  (E-mail ) (URL)

  23-09-’06 02:58

 1. Pardon, dit was geen maatschappelijk correcte reactie over integratie. Het is niet anders ..

  CiNNeR

  CiNNeR

  (E-mail ) (URL)

  23-09-’06 02:58

 1. Suffie,

  Jou kennende heb jij na deze onthulling op haar ingelogd??

  mibi

  mibi

  23-09-’06 09:19

 1. Klaar voor integratie (of is het nou ‘na’ integratie?)

  Schavuit

  Schavuit

  (URL)

  26-09-’06 05:03

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.