Onverschrokken kwetsbaarheid

Drie reacties

Onbewust van het leed dat hij veroorzaakte spon hij zijn web, ijverig, volhardend en in al zijn dierlijke onschuld. Zijn geploeter op mijn huid deed mij huiveren, de kabeltjes die hij trok en verward raakten in mijn baardstoppels kietelden als de vederlichte vingers van een intens sadistische vrouw.

Adem in, adem uit. Ik probeerde een nieuw stuk bekabeling-in-aanleg te negeren terwijl ik voelde hoe de tranen in mijn ogen sprongen. Op mijn linkerneusvleugel maakte hij een pirouette die mij een ogenblik lang in een perverse, erotische vervoering bracht. Mijn handen begonnen te trillen, de steen in mijn maag gloeide op en ik voelde de eerste zweetdruppels op mijn voorhoofd verschijnen.

Hier was geen sprake van kansberekening of uitdaging. Gedreven door zijn instincten deed hij het werk waarvoor hij geschapen was, geen enkele aandacht schenkend aan het simpele feit dat een snelle beweging van mijn hand een vroegtijdig einde aan zijn meesterwerk-van-de-dag zou maken, en wellicht ook aan zijn leven.

Ongetwijfeld dacht hij ook niet na over mijn diervriendelijke instelling, of het ontbreken daarvan. Of over het al of niet respect hebben voor zijn nijver en zijn bouwsels. Maar heel vaag moest hij zich bewust zijn van mijn kwetsbaarheid, mijn onmacht en de relatief veilige situatie waarin hij zich nu bevond: in mijn motorhelm, met zo'n 160 kilometer per uur en een snelweg vol bestuurders, waarvan er altijd eentje is, die nooit heeft begrepen dat een motorrijder soms net zo kwetsbaar is als een spin op iemands neus.

Door Suffie

Woensdag 27 September 2006 te 10:56 am

Geplaatst in Default

drie reacties

 1. Een spin die een helm opzet bij een motorritje is een verstandige spin. Zeker als hij 160km per uur gaat rijden.

  Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  27-09-’06 13:19

 1. Dit is een erg mooi stukje!

  Peter

  Peter

  (URL)

  27-09-’06 16:15

 1. Verdulleme, Verbal Jam is me voor :)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (E-mail ) (URL)

  28-09-’06 02:55

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.