Oktoberkoorts

Vijf reacties

"Ik ga even weg" zei mijn lief, min of meer vanuit het niets. Verrast draaide ik me om, ze had haar jas al aan. "Waar ga je naar toe?" vroeg ik onschuldig. Even bleef ze staan, zichtbaar ge?rgerd, met fonkelende ogen. "Ik ga even w?g" zei ze, iets snibbiger dan ik gewend was. Onder bepaalde omstandigheden voelen mannen precies aan wanneer ze hun mond moeten houden en dit was zo'n omstandigheid. De deur sloeg dicht en even later hoorde ik de auto knorrend langs de voorzijde van het huis rijden, richting stad.

Iets minder dan een uur later piepte ineens mijn telefoon. Een SMS'je: "Ik ga het niet doen, maar zou het nu wel kunnen". Mijn hart sloeg over en een wild gevoel van onrust borrelde in mij op. Mijn lief was niet van de vage boodschappen, die rol was al van oudsher aan mij toebedeeld. In gedachten vulde ik de boodschap aan tot een bestaande situatie en een snelle reeks van spookbeelden schoot door mijn hoofd: mijn lief met haar handen op de leuning van de brug, mijn lief met een gloednieuwe koffer in de vertrekhal van Schiphol, of in de deuropening van een TGV. Ik zag mijn lief, kijkend in de ogen van een donkere klerenkast die haar zojuist thuis had uitgenodigd. Ik zag mijn lief, in een angstig nieuw perspectief...

In tijden van spanning of onbalans heeft ieder mens zijn eigen methode om negatieve energie af te laten vloeien. Ik had altijd mijn rust gevonden in muziek maken, mijn lief in retail therapy, liefst in het tuincentrum. Die gedachte deed het besef met een schok bij me terugkeren. Snel pakte ik mijn GSM en berichtte terug:"Je koopt mooi géén kerstspullen!" Nog geen halve minuut later slaakte mijn GSM wederom een amechtig archa?sch piepje. Ik las:"Shit! Je hebt me door!"

Tevreden draaide ik de muziek iets harder en leunde achterover. Als je elkaar zo lang kent, verrast niets je meer...

Door Suffie

Maandag 09 Oktober 2006 te 9:43 pm

Geplaatst in Default

vijf reacties

 1. Wil je niet laten schrikken hoor maar je heb een heel lief stukje geschreven.

  Branwen

  Branwen

  (URL)

  09-10-’06 22:03

 1. Ja, Branwen heeft gelijk. :-)

  karin

  karin

  (URL)

  10-10-’06 06:13

 1. Gelukkig, ik ben niet de enige die geen kerstspullen meer mag kopen.

  vitrage

  vitrage

  (E-mail ) (URL)

  10-10-’06 08:19

 1. Jij bent toch wel het ultieme voorbeeld aan het worden dat mannen inderdaad alles in sexueel perspectief plaatsen :D

  CiNNeR

  CiNNeR

  (E-mail ) (URL)

  10-10-’06 16:05

 1. met recht een fijn verhaaltje.

  hansb

  hansb

  (E-mail ) (URL)

  10-10-’06 21:24

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.