De valkuil van de ergonomie

Acht reacties

Nu het gros van de in Huize Suffie aanwezige speelgoedjes-voor-volwassenen het einde van hun economische levensduur beginnen te naderen, verricht Suffinnetje momenteel driftig marktonderzoek in verband met eventuele vervangingsaankopen. Zelf zie ik daar zo het nut niet van in. Sommige, op siliconenbasis gebaseerde modellen mogen dan in de loop der jaren ietwat zijn verkleurd, de gebruikte materialen vertonen nog steeds geen tekenen van slijtage of oxidatie en voelen nog steeds glad en aangenaam aan. Ook de gebruikelijke tekenen van verwaarlozing, slijtage of het inwerken van agressieve stoffen, zoals haarscheurtjes, brokkelige stukjes en het afbladderen van coatings, zijn vooralsnog achterwege gebleven. Maar goed, het zijn h??r speeltjes en het is h??r zakgeld, dus waar hebben we het over...

Wat mij echter zorgen baart is dat Suffinnetje er voor heeft gekozen om de Neo-romantiek vaarwel te zeggen en zich meer te gaan richten op kubistische motieven, hetgeen betekent dat de traditioneel realistische, barokdooraderde siliconenlullen van welleer gaandeweg worden vervangen door ergonomisch verantwoorde, zachtgekleurde en klinisch ogende machinerie?n die nog het meest doen denken aan de wat knullig ontworpen ruimteschepen uit de eerste "Star Trek" series in de jaren 60 en 70.

Persoonlijk heb ik Suffinnetjes bonte verzameling, natuurgetrouwe en anatomisch correcte speeltjes nooit als een bedreiging ervaren, zolang ze maar paars, groen, transparant of blauw waren. In ieder geval schiep hun vormgeving duidelijkheid over doel, status en gebruiksmogelijkheden, en zolang ze mij qua kleurstelling maar niet deden denken aan het afgerukte lid van Umberto Tan voelde ik mij op geen enkele wijze beconcurreerd.

Maar dit ligt anders: een vrouw die in haar blote togus door de kamer danst en een dubbele dong in de rondte zwiept biedt duidelijkheid over haar stemming, haar intenties en haar gevoelens. Een vrouw met een vrouwvriendelijk en ergonomisch stuk medicinale kunststof tussen haar benen roept alleen maar vragen op: werkt ze nu haar Brazilian bij met een door Jan de Bouvrie ontworpen Tell Sell-apparaat? Maakt ze in het kader van zelfzorg een thuis-echo? Onderzoekt ze of die nieuwe infrarood-muis ?cht op alle oppervlaktes goed werkt? Installeert ze een nieuw apparaat voor elektronische detentie? Of laat ze zich simultaan uitwonen door de voltallige bemanning van de Bazoriaanse ruimtevloot?

Voor mij werkt de futuristische koppeling tussen mens en elektronica in ieder geval niet lustverhogend. En dat betekent dat ik Suffinnetje nogmaals ga proberen te overtuigen van mijn voorkeur tot het gebruik van voorwerpen die duidelijk zichtbaar bestemd zijn om in het lichaam te worden ingebracht, ook al zien sommige daarvan er ondertussen qua kleurstelling uit alsof ze daar oorsponkelijk ook vandaan kwamen. En mocht ik die strijd verliezen, dan weet ik in ieder geval hoe 'Trekkies' eigenlijk aan hun naam komen....

Door Suffie

Vrijdag 27 Oktober 2006 te 11:29 am

Geplaatst in Seks & Lust

acht reacties

 1. Goh, wat een uiterst praktische muis …

  karin

  karin

  (URL)

  27-10-’06 12:43

 1. Bedienbaar zonder handen….

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  27-10-’06 14:09

 1. Even uitproberen!

  vitrage

  vitrage

  (E-mail ) (URL)

  28-10-’06 13:43

 1. het gaat om inhoud versus vorm, of beter gezegd: effektiviteit versus uiterlijk!

  hansb

  hansb

  (E-mail ) (URL)

  28-10-’06 17:18

 1. Gerard

  Gerard

  (E-mail ) (URL)

  28-10-’06 21:09

 1. Camelfoot al eens gezien?

  mibi

  mibi

  (URL)

  28-10-’06 22:06

 1. Scheren die dingen ook zo glad als ze eruit zien?

  TiSNiX

  TiSNiX

  29-10-’06 21:24

 1. Kun je haar niet overtuigen van zetpillen als alternatief? Duidelijk bestemd om in het lichaam te worden ingebracht zonder dat jij je bedreigd hoeft te voelen over het uiterlijk voorkomen ervan.

  jay

  jay

  (URL)

  02-11-’06 01:31

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.