Barbarij

Vijf reacties

Mijn lief en ik mogen onszelf beroemen op een goed ontwikkeld historisch besef, althans op microniveau. Zo hebben wij onze auto, ondertussen alweer vijf jaar in ons gelukkige bezit, nog nooit gewassen, puur en alleen uit historisch respect voor de op en aan het voertuig aanwezige sedimentering. Alleen al het vuil in de wielkasten vertegenwoordigt een periode van ons leven. Stof, klei, gruis en dooie beestjes uit alle uithoeken van Europa, zij vormen de stille getuigen van een tijdperk waarin twee mensen vijf jaar lang een gezamenlijk bestaan leidden. Een ongewone erfenis van onschatbare emotionele waarde, die wij graag in een nabije toekomt hadden willen verzilveren door de verschillende lagen voorzichtig uit de wielkasten te bikken en vervolgens ons leven op een puur geologische wijze te reconstrueren.

Maar dan moet je natuurlijk niet zo'n bokkelul van een garagehouder treffen die bij wijze van dienstverlening de auto na z'n onderhoudsbeurt en APK ook nog even door de wasstraat heen jast. Kleine beurt en APK was de afspraak, niet en passant ook nog even vijf jaar persoonlijke geschiedenis het riool in spoelen. Maar kennelijk zijn dat soort simpele afspraken en opdrachten te moeilijk voor het autogilde!

Het spreekt vanzelf dat we naarstig op zoek zijn naar een andere garage. Daarnaast zal het ongetwijfeld jaren duren voordat we iets nieuws kunnen opbouwen. Misschien dat er in die tussentijd nog iets aan historie te redden is uit de binnenrand van onze WC-pot....

Door Suffie

Woensdag 31 Augustus 2005 te 2:40 pm

Geplaatst in Het leven

vijf reacties

 1. Kijk voor de gein eens wat je tegen komt als je de leidingen een stukkie volgt. Sommige mensen doen verrassende ontdekkingen!!

  Marti

  Marti

  (URL)

  31-08-’05 18:25

 1. Sorry, maar ik beperk mij in dit geval liever tot de afzettingen vanuit mijn eigen gezin…

  bweurk!

  Leugenaar

  Leugenaar

  (URL)

  31-08-’05 19:54

 1. Heuh, ja, dat mag ik hopen!
  Maar v??r jouw leidingen samenkomen met andere leidingen valt er vast nog wel wat te verdienen … Zwanenhalsje of ander … eh … opvangcentrum? (Denk nautisch, m’n beste jokkebrok)

  Marti

  Marti

  (URL)

  31-08-’05 20:33

 1. Ik doe! Ik moet er alleen niet aan denken dat wij niet de eerste zijn die de pot hebben gebruikt nadat de afsluiters zijn dichtgedraaid…!

  Leugenaar

  Leugenaar

  (URL)

  31-08-’05 21:59

 1. Ieks!!
  rilt

  Marti

  Marti

  (URL)

  01-09-’05 11:05

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.