Model

Geen reacties

In het laatste jaar van mijn door zittenblijven opgerekte middelbare schooltijd, had ik verkering met een meisje dat aan ballet deed. Soepel, slank, lenig en sterk. En grote bruine kijkers. In diezelfde tijd maakte ik kennis met een jongen die iets had met een fotomodel. En daar snapte ik niets van. Mooier dan ik was hij zeker niet, hij reed niet in een dure sportauto en hij interesseerde zich niet voor kleding en trends.

Toch deed hij het met een model en dat zat me dwars. En dus papte ik met hem aan, was waar hij samen met haar was, bezocht shows en shootings, kocht bladen vol schaarsgeklede vrouwen, verdiepte me in mode en deed mijn best een bevriend modelletje aan de haak te slaan.

Maar balletmeisje was ook niet gek en had al gauw door welke obsessie de reden was voor mijn gebrek aan aandacht voor haar. Ze vond het niet leuk en liet dat merken. Maar ze bereikte me niet en uiteindelijk volgde op een slechte avond een urenlang en emotioneel gesprek waarin we uiteindelijk afspraken elk ons eigen weg te gaan.

Terwijl ik die nacht alleen thuis op de bank zat, met mijn gitaar op de knie?n sloeg de waarheid ineens bij me binnen als de intercity van 19:14: wat een ongelooflijke lulhannes was ik toch. Dromen, het groene gras van de buren, mijn kop in de wolken, luchtkastelen...

Balletmeisje had het helemaal bij het rechte eind. Ik was een eikel en ik verdiende haar niet. Ik deed niet eens mijn best om haar terug te krijgen, dat was mijn manier van boete doen. Het deed pijn. En dat verdiende ik..

Ik keerde de modellenwereld de rug toe, evenals de jongen die mij er in had getrokken en probeerde een normaal leven te leiden, wat uiteindelijk redelijk lukte.

Balletmeisje stopte nog op de middelbare school met ballet in verband met een probleem in haar heup. Enige jaren later opende ze een eigen praktijk als fysiotherapeute.

Maar tussendoor was ze nog een paar jaar redelijk succesvol als glamourmodel..

Door Suffie

Donderdag 28 Februari 2002 te 9:34 pm

Geplaatst in Vroegâh

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.