Interteelt

Geen reacties

In zekere zin is zo'n weblogmeeting een incestueus gebeuren en de weblogwereld een incestueus clubje. Kijk maar eens naar al die foto's (zie Mar10e voor een handig overzicht): webloggers doen het met webloggers, sites uitwisselen, proberen te herkennen wie nu wie is, stampen digitale camera's, webroddels, intriges. Oftewel, ??n grote weblogfamilie..

Bewijzen? Iedereen riep vooraf in volle overtuiging niets over de meeting te gaan schrijven (Suffie incluis) en deed het toch (Suffie incluis); na de meeting steeg het aantal hits in weblogland met zo'n 100%; op elk log verschenen plotsklaps rijen links erbij (Suffie moet de zijne nog doen) en via de reactietools wordt nog druk nagebabbeld. En iedereen roept:'het gaat me niet om de hits, ik wil een publiek bereiken' of 'ik haal die tooltjes eraf, want het interesseert me niet wat anderen denken.' Maar de webloglijst is actiever dan ooit en de reactietooltjes draaien met enige regelmaat vast vanwege overbelasting van servers. Nee, schrijfvoer genoeg voor de Dijkshoorntjes onder ons...

Afkeurenswaardig? Sneu? Hypocriet? Zielig? Knus? Ben je mal, rot op!!

Suffie heeft een moordavond gehad, Suffie voelt zich volmaakt gelukkig in het ooit geschetste ons-kent-ons wereldje der webloggers en Suffie vindt het prima om al die verwante loggers af te lopen, wetende dat zij ook op Suffie's log reageren en in grote mate de hits bepalen. En dat geldt vermoedelijk voor 90% van alle webloggers. Nou en?

Met ruim 500 min of meer actieve loggers is Nederland een heuse subcultuur rijker. Binnen die groep zijn verschillende stromingen, zoals de lolloggers, de gezelliloggers, de cultuloggers, de egologgers, de haatloggers en de carri?reloggers. Er zal een moment komen dat de ene stroming de ander zo in de weg zit, dat het tot een schisma komt, waarop beide nieuw ontstane subculturen weer zullen uitgroeien en gedijen. Ook zal de logcultuur zijn evolutie kennen. De aanwas van het aantal loggers zal een evenwicht gaan vormen met de uitval en zo zal de wind fris blijven. Een aantal die-hards zullen voor de cohesie zorgen, tot ook zij worden vervangen door vers bloed. En dat alles in golfbewegingen van stilstaan en hardlopen.

Kortom, je kan tegen de weblogwereld aanschoppen en deze omarmen, je houdt de natuur niet tegen. Leer er van te houden, accepteer een ieders vorm en motivatie, geniet, en log met mate.

Heb uw weblogbroeder lief gelijk uw zuster..

Door Suffie

Zondag 03 Maart 2002 te 12:16 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.