Tweelingen

Geen reacties

Vroeger had je Marjolein en Jacqueline, twee identieke tweelingzusters die mijn emotionele groei ernstig beïnvloeden. De eerste had na twee weken nadat ze in mijn klas kwamen al een eerste huwelijksaanzoek mijnerzijds te pakken, nummer twee drie dagen later. Normaliter beschouwt men zulks als absoluut afkeurenswaardig, maar als je vijf bent oordeelt men daar gelukkig een stuk soepeler over.

Pas echt vervelend werd het toen de dames iets ouder werden en zich volledig overeenkomstig de geldende schoonheidsnormen tot vrouw begonnen te ontwikkelen. Ik kon namelijk geen keus maken. En aangezien dat ingevolge de toenmalige opvattingen wel een beetje van me werd verwacht, koos ik voor de gemakkelijke weg: ik koos voor geen van beiden.

Een soortgelijke ervaring beleefde ik enkele weken geleden toen ik reageerde op een advertentie voor een prachtig mooie Allparts Telecaster-body, die mij een mooie basis leek voor mijn eerste zelfbouw-gitaar project. Toen ik na afspraak in de werkplaats van de verkoper arriveerde, bleek hij echter twéé van dergelijke bodies te hebben, beiden van prachtig alder, beide met een onweerstaanbaar mooie 'flamed' maple top en een donkergroene 'burst'. En uiteraard met twéé bijbehorende 'skunkstripe' halzen!

Onwillekeurig schoot mij de periode met de identieke tweeling te binnen, maar deze keer besloot ik te doen wat ik toentertijd had nagelaten: ik maakte geen keuze, ik nam ze gewoon allebei! Ongetwijfeld had deze keuze in het eerste geval geleid tot interessante tijden, in ieder geval op z'n minst tot maatschappelijke afkeuring. Terugkijkend levert dit in ieder geval voldoende inspiratie op tot de bouw van twéé bloedmooie, zelfbouw Telecasters, wellicht een mooi item om op dit log nader over te berichten. Indachtig mijn gewoonte om mijn gitaren een naam te geven, zou ik daar al iets over kunnen verklappen.

Maar dat zal niemand verbazen....

2010-03/img_2406.jpg

Door Suffie

Maandag 29 Maart 2010 te 10:44 am

Geplaatst in La musique, Vroegâh

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.