Uit Suffie's platenkast (7)

Geen reacties

America - America

Zul je net zien: blaas je een oude rubriek nieuw leven, trek je een CD uit je rek en hoor je vervolgens dat één van de oprichters van de betreffende band, Dan Peek, vorige week op 60-jarige leeftijd is overleden. "America" was het eerste album van de gelijknamige band, bestaand uit drie Amerikaanse zonen van in Engeland gestationeerde militairen, gestoeld op de toen groeiende interesse voor country- en softrock.

De vocale prestaties op deze plaat doen denken aan het werk van Crosby, Stills, Nash & Young, zij het dat het gekweel van de soldatenzoontjes net iets lieflijker en correcter klinkt. Opvallender zijn de multi-gelaagde, akoestische gitaarbegeleidingen, zowel 6- als 12-snarig, die niet zijn beperkt tot het obligate jengel-jengelwerk, maar afzonderlijke partijen vormen die perfect op elkaar aansluiten, wat nog versterkt wordt door het mooie, brede stereobeeld.

De single "A Horse with no Name" werd één van America's meest bekende werken, maar is zeker niet het beste nummer van deze plaat. Na "America" maakte de band nog een hele reeks platen die steeds voller, gepolijster en poppy-er werden, met liedjes die zó walgelijk zoet zijn dat zelfs Céline Dion er een übergeile rockchick bij lijkt. Deze houden, de rest doorspoelen a.u.b.

Door Suffie

Zondag 31 Juli 2011 te 12:48 pm

Geplaatst in La musique

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.