Lief..

Geen reacties

Eergisteren nog heeft Suffie iemand ervan overtuigd dat hij zijn persoonlijke effectiviteit ernstig kon verbeteren door af en toe eens wat minder lief tegen mensen te zijn. Tot grote schrik van zijn omgeving heeft de betreffende raadkrijger dit onmiddellijk in de praktijk gebracht, met alle gewilde en ongewilde gevolgen van dien. Suffie heeft in de afgelopen jaren geleerd dat het soms heel verhelderend en effectief kan zijn om te zeggen waar het op staat, zonder daarbij gehinderd te worden door een overdosis tact.

Om deze stelling nog maar eens empirisch te staven, heeft Suffie zich vandaag uiterst attent, tactisch en voorkomend gedragen. Met opvallende gevolgen!

Toen Suffie vanmorgen het gebouw binnenwandelde liep hij tegen een dame op die al een paar weken liep te draaikonten over de vraag of ze nu wel of niet Suffie's bromfiets zou gaan overkopen. In plaats van te vragen hoe het er nou mee stond, wat Suffie normaal zou doen, informeerde Suffie liefjes naar haar persoonlijke omstandigheden. Prompt doneerde de dame enkele flappen van honderd euro met de mededeling dat ze aan het eind van de week met de rest over de brug zou komen, als ze de brommer kwam halen.

Vervolgens werd Suffie geconfronteerd met een collega die zijn motorbroek achteloos in Suffie's kamer had neergedonderd. In plaats van de collega met de broek te wurgen, wat Suffie normaal zou doen, maakte Suffie een waarderende opmerking over collega's kledingkeuze, waarop deze de broek prompt aan Suffie cadeau deed, omdat hij net een nieuwe had gekocht.

Hierop had Suffie een lunchafspraak met iemand die de vorige afspraak had vergeten. In plaats van deze personage te trakteren op een zure opmerking over diens digestieve absentie, wat Suffie normaal zou doen, sprak Suffie zijn waardering uit over het feit dat de man alsnog tijd kon vrijmaken om samen met Suffie de dis te gebruiken. Suffie werd prompt op een lunch getrakteerd.

Ondanks het materiele gewin dat Suffie ten deel is gevallen, heeft Suffie's wereldbeeld ernstige schade opgelopen. Suffie is in de war. Mogelijk dat een verblijf van een maand of vier in een idyllisch gelegen klooster op een zonnig eiland Suffie geestelijke evenwicht kan bieden.

Maar dan zal Suffie het wel heel lief moeten vragen?

Door Suffie

Vrijdag 08 Maart 2002 te 5:04 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.