Speuren naar het nieuwe bloggen

Geen reacties

Ze was geen schoonheid in de klassieke zin des woords, althans niet in mijn ogen. Maar ik vond haar wel verbijsterend aantrekkelijk. Met een beetje duw- en trekwerk, en het strategisch wegduwen van wat in de weg staande karretjes kwam ik voor haar counter met kaas en vleeswaren te staan en vroeg met m'n donkerste stem om de dikke plakken boterhammenworst.

"Stop!"
"Pardon?"
"Ik zei stop! Laten we asjeblieft ophouden met dat truttige 'en daar sta je dan, bij de kassa'-gedoe. Volgens mij hebben we die trend in het vorige decennium al besmet verklaard..."
"Jawel, maar..."
"Niet doen! Laat dat nou maar over aan de zachte onderbuik van vrouwelijk weblogland."
"Okee..."

Die Nico Dijkshoorn, die iedere week bij DWDD gedichtjes mag voorhakkelen die in de dagen daarvoor door het plaatselijk Bijzonder Onderwijs speciaal voor hem zijn voorbereid, is er nou niemand zo gek te krijgen om die selectief behaarde scrotumkop een touw om z'n zak te binden, hem over de klinkers naar de Schotse Hooglanden te slepen en hem aldaar onder begeleiding van doedelzakmuziek een houten staak door de borst te jagen...?"

"Nee! Kappen nou! Rot op, zeg..!"
"Wat nou, dat begint toch goed?"
"Nee, jongen, dat begint kut! Allereerst heb je niet écht wat tegen die man..."
"Da's waar..."
"...en bovendien moet jij je niet aan dat functioneel grove sarcasme wagen als je dat stijlfiguur niet écht beheerst."
"Nou, maar ik kan heus wel.."
"Jawel, maar het hóórt niet bij je, hou je bij je eigen stijl, da's veel natuurlijker."
"Nou, goed dan.."

In de loop van zijn geslachtsrijpe periode heeft Suffie tot op heden al heel wat kittelaars van nabij mogen meemaken, variërend van bedeesde speldenkopjes tot aan lustbolders waar Suffie zijn vleeskwast als in een wellustige rodeo omheen kon lassoën...

"Nee, nee! In godsnaam, doe me een lol!!"
"Jezus! Wat nou weer..? Da's toch helemaal mijn stijl?"
"Tuurlijk, je beschrijft op plastische wijze een reeks kittelaars en hoe je die optimaal kunt bevingeren, aflikken en aanstippen, draait er een niet al te voor de hand liggende clou aan en eindigt met een pseudo naïeve zinsnede waaruit moet blijken dat de dames je dagelijks in bosjes lastig vallen om je hun geslachtsdelen aan te bieden. Stomme, platvloerse grootspraak!"
"Grootspraak? Gisteren nog kwam ik toevallig..."
"Tuurlijk, jongen. Absoluut, maar die ouwe, uitgekauwde verhaaltjes, het is allemaal zo voorspelbaar. Trouwens, wat ga je doen als je alle vrouwelijke erogene zones hebt behandeld, ga je dan je homoseksuele ervaringen met ons delen?"
"Okee, punt gemaakt..."

Als je te snel over dun ijs wandelt, mag je verwachten dat je er door heen kan zakken. Maar zo snel en zo hard had ik nooit kunnen bevroeden. Van een hulpverleenster mag je verwachten dat ze je helpt het rechte pad terug te vinden en je leven weer op orde te krijgen, niet dat ze in één allesvernietigende klap de fundering onder je leven vandaan slaat.

"Godskelere! Nee! Nou moet je écht ophouden hoor!"
"Wat nou weer...?"
"Als we ergens niet op zitten te wachten met z'n allen is het dat zielige gezeik van je. We waren al allemaal zo blij dat we daar vanaf waren. Trouwens, daarvan heb je zelf al jaren geleden gezegd dat je dat je daar helemaal klaar mee was.."
"Ja, maar wat moet ik dan in hemelsnaam..."
"Niet deze treurigheid! Daar ben je ondertussen te oud en te stabiel voor. Jij riep ooit niemand ongerust te willen maken, jij wilde geen persoonlijke shit meer op straat gooien. Doe dat dan ook niet en bespaar je lezers voor acute aanval van slaapziekte.."
"Wat jij wilt..."

Een merel streek neer op het dorre gras
Ik keek vanachter mijn krant vandaan
We knipoogden, hij dapper en ik vertederd
In de verte kwam een trein voorbij
We stoorden ons er geen van beiden aan.

"Ja? Wat is er?"
"Wat er is? Hebben we geen commentaar meer? Ga je me nu vertellen dat je het goed vond?"
"Nou, niks mis mee toch?"
"Niks mis mee? Het was zwaar kut! Dit ben ik niet, dit is geen Suffie! Daar gaat m'n identiteit! Getverdemme, je hebt m'n hele creatieve proces verstoord met je geleuter. En tief nou effe gauw op, voor ik je eruit flikker! Lul!"
"Ik ben al weg..."
"Nou ja, voor vandaag is de sfeer hier toch al verpest. Volgende maand maar weer eens kijken of er nog een stukje inzit..."

Door Suffie

Vrijdag 30 Augustus 2013 te 09:27 am

Geplaatst in Raar

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.