Minder, minder, minder...

Geen reacties

Het is begin april en het is buiten zo'n 20 graden. Mijn lief en ik zijn met een gekoelde Pinot Gris neergestreken op het terras aan de voorzijde van onze woonstee, gelegen aan de lommerrijke boulevard die onze woonkern loodrecht door midden snijdt. Over die boulevard komt vanuit de richting van het station een jongedame aanlopen met een zongerijpte, mediterraanse uitstraling en voorbeeldig scharnierende ledematen die haar spijkerbroek op precies de juiste plekken doen plooien. Als ze langs loopt zeg ik "goedemiddag" en tot mijn eigen verbazing houdt ze haar pas in, onderbreekt haar telefoongesprek en draait haar hoofd naar ons toe met een warreling van donkere krullen. Dan volgt er een glimlach die van een halve maan een volle zou kunnen maken. "Goeiemiddag, lekker weer hè?" zegt de donkere warreling, waarna ze vrolijk in haar telefoon babbelend doorloopt.

Als ik enige minuten later klaar ben haar na te staren, vraag ik aan mijn lief: "Is dat een Marokkaanse?"
"Geen idee" antwoord ze ietwat zuinig, "maar volgens mij sprak ze wel iets van Arabisch door de telefoon"

Even verderop komt de volgende dame aangelopen, een verschijning uit 1001 nacht, maar dan iets rijper, met een waterval van donkere lokken en zonder de obligate blote navel. Terwijl ze langsloopt werpt ze ons een lach toe die ik diep in mijn onderbuik voel echoën. "Hallo" zegt ze, "wat een heerlijk weer, niet? En wat zitten jullie weer lekker daar!"

Ze is al zeker een meter of honderd verder als mijn nekspieren hun maximale rekpunt bereiken. "Is zij nou Marokkaans?" vraag ik wederom aan mijn lief.
"Zij wel. Je kent haar toch? Ze woont op nummer 86. Heeft pas haar vriend de deur uit geschopt omdat die wilde dat ze weer een hoofddoek ging dragen"

"Weet je" zeg ik even later, "doe me dan tóch maar wat minder Limburgers..."

Door Suffie

Zondag 06 April 2014 te 08:23 am

Geplaatst in Raar

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.