Uit Suffie's platenkast (13)

Geen reacties

The Who -  Quadrophenia

Quadrophenia dus. Als je in het kader van je periodieke random pick dit album uit de kast trekt en de emoties als een warme douche over je heen vallen, dan weet je dat het een verder verloren dag wordt. En dat er van een nuchtere beschouwing geen sprake kan zijn.

Quadrophenia. Ik vond de elpee als puppy in de platenkast van mijn broer en gaf daarmee mijn muzikale ontwikkeling definitief richting. Ik draaide hem af tot er zwarte krullen van de naald af kwamen, schreef de akkoorden op en leerde mijzelf iedere gitaarpartij tot op de noot na te spelen. Ik deed dit dan ook regelmatig, samen met mijn broer, tot groot ongenoegen van mijn buren, die dan ook met enige regelmaat met een bezem de maat meetikten tegen het plafond.

Ik keek de film in de bios, draaide de Beta- en VHS-versies tot de strepen over het scherm liepen en kocht later de DVD, die ik net zolang draaide tot ik er doorheen kon kijken. Tweemaal bezocht ik The Who toen ze het album integraal uitvoerden en beide malen zat ik te janken als een klein kind.

Townsend is God, Daltrey is Zijn profeet. Laat ik het daar maar even bij laten...

Door Suffie

Vrijdag 23 Mei 2014 te 08:35 am

Geplaatst in La musique

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.