Suffie's beursberigheid

Geen reacties

Morgen reist Suffie af naar Duitsland voor een bezoek aan de Frankfurter Musikmesse, 's werelds grootste vakbeurs op het gebied van muziekinstrumenten (voor hen die dit morgen lezen, ik heb dit gisteren geschreven. Morgen is in dit geval vandaag). Vier dagen lang gaat Suffie loos op allerlei instrumenten, software en ander muziekgerelateerd speelgoed. En tussendoor maakt Suffie uiteraard Frankfurt onveilig. Voor de belangstellenden een kleine voorbeschouwing:

Dag 1: De beurs zelf is nog niet open. Bij aankomst in het hotel eerst een hernieuwde kennismakingsborrel met de andere redactieleden, daarna een etentje op kosten van de uitgever. Over het algemeen kan Suffie zich nog wel flarden herinneren van de taxirit naar het hotel, de daaropvolgende borrel in de lobby is meestal achteraf een zwart gat.

Dag 2: Na een moeizaam ontbijt per Suffiemobiel naar het beursgebouw. De eerste dag zit vol persmeetings, contacten leggen met fabrikanten en distributeurs, nieuwtjes opzoeken en perscontacten uithoren. Die eerste beursavond is er altijd wel een uitnodiging van een fabrikant voor een sjieke bijeenkomst in een duur hotel. Is dat bij B?sendorfer en Hammond, dan betekent dat meestal stropdas en opzitten, dure hapjes en drankjes en een woordje van de algemeen directeur, waarna ??n of andere klassieke grootheid een miniconcert verzorgd, uiteraard opgevrolijkt met een drankje. Komt de uitnodiging van Gibson of Trace Elliot, dan betekent dat partytime met een aantal muziekgrootheden als Steve Lukather of Doug Wimbish, een loeidhard concert, uiteraard met drank en hapjes en achteraf meestal een persoonlijke workshop Sex, Drugs & Rock 'n Roll.

Dag 3:
Na een uiterst moeizaam ontbijt en de rit naar het beursgebouw, worden de adressen aangedaan die de dag daarvoor werden gemist. Er wordt bijgebabbeld in het perscentrum met collega's van andere bladen, meestal met een paar biertjes erbij. Op die dag zijn vaak de eerste tekenen van beursberigheid te bemerken, een verschijnsel dat zich voordoet als mannen (het zijn meestal mannen in deze branche) in den vreemde, ver van huis aan hedonistische verleidingen bloot komen te staan (wordt ook wel beursgeilheid genoemd). Dat betekent dat fabrikanten die hun stands bemannen met schaars geklede lekkere wijven (zoals Dean, Kramer en Gemini), onevenredig vaak worden bezocht door heren die soms zichtbaar problemen hebben met hun hormoonspiegel. 's Avonds wordt er eerst door de verzamelde pers gezamenlijk gegeten, uiteraard met een paar mooie flessen wijn erbij, en dan zwermen de heren persmuskieten uit over roze buurten van Frankfurt in de omgeving van het Centraal station. Suffie heeft over deze avonden over het algemeen weinig herinneringen, maar weet wel dat hij elk jaar voor de zekerheid een aantal preservatieven meeneemt.

Dag 4: Na een ochtend de eindjes aan elkaar het hebben geknoopt en folders en materiaal te hebben uitgewisseld, wordt de thuisreis aanvaard en voegen de heren huisvaders zich weer bij hun vrouw en kroost.

U zult het een aantal daagjes zonder Suffie moeten doen, tenzij Suffie ergens een internetaansluiting kan vinden in de chaos. Maar Suffie laat u niet zonder vertier achter. Suffie stelt zijn reactietooltje graag ter beschikking om te discussi?ren over de volgende stelling:

?Niemand vindt het erg dat zijn/haar partner bij gelegenheid van zakenreis of evenement eens een keertje met een andere vrouw/man de koffer induikt, zolang zij/hij er maar geen weet van hoeft te hebben.?

Veel plezier..!!

Door Suffie

Maandag 11 Maart 2002 te 10:51 pm

Geplaatst in La musique, Seks & Lust

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.