Spookfiles

Geen reacties

U staat er vast ook wel eens in, zo'n file zonder aanwijsbare reden, op een volkomen onlogische plaats, die ook net zo hard weer oplost. Natuurlijk, spontane files kunnen zich voordoen. Iemand trapt op de rem voor een overstekende krijtstreepsnip of geelgors, achter hem word ook geremd en voordat je het weet staat de hele bende stil en begint aan alle kanten de signalering te knipperen. Nee, ik heb het over echt onverklaarbare files. Kijk bijvoorbeeld eens op zondagmiddag op de A2 bij Everdingen. Vanuit Den Bosch staat tussen vijf en zes gegarandeerd altijd een file tussen Culemborg en de splitsing naar de A27. Vreemd genoeg is daartussen niet dat verantwoordelijk zou kunnen zijn voor die file... De toerit vanuit Everdingen zelf is geregeld met een doseerlicht en spuwt slechts af en toe een auto de weg op, en al een paar kilometer voordat de weg zich splitst naar de A27 toe, rijdt alles weer normaal....!

Vreemd! Is er iemand die consequent om die tijd op zijn rem gaat staan om een file uit te lokken? En zo ja, waarom? Om Verkeer & Waterstaat nog meer geld af te troggelen voor de aanleg van nog een strook? Of is het een boze ex die het nieuwe vriendje van zijn voormalige liefde treitert als die op weg is naar zijn baas? Of is het misschien toch een kruizing van aardstralen die de weerstand van het wegdek plaatselijk zo doet toenemen, dat de snelheid vanzelf mindert? Of misschien toch een scheur in de tijdruimte, die plaatselijk de tijdstroom zo be?nvloed, dat er vertraging in de verkeersflux ontstaat?

Ik noem het fenomeen spookfile. En ik ben bereid iedere verklaring omtrent het bestaan van de spookfiles te aanvaarden, mits ik voortaan op zondag op tijd thuis ben voor het avondeten..

Door Suffie

Zondag 17 Maart 2002 te 7:15 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.