Ochtendklanken

Geen reacties

Suffie kan des morgens vroeg geen muziek aan zijn hoofd velen. Dat is altijd zo geweest. Mogelijk heeft het iets met Suffie's bandverleden te maken, met de tijd dat Suffie 's morgens om vijf uur thuis kwam met sissende en ruisende oren, proberend zo zachtjes mogelijk een Fender Twin Reverb twee trappen op te slepen. Papa Suffie had de nare gewoonte om om een uurtje of tien een stukje klassiek op te zetten en deze op kamerbreed volume af te draaien. En gelooft u Suffie, niets is moordender voor het moreel van de jonge popmuzikant dat wakker te worden op het hysterische gegil van de Carmina Burana als hij nog ligt na te stuiteren van zijn eigen muzikale verrichtingen.

Suffie's oudste broer nam in latere jaren deze gewoonte over en tracteerde de gesloopte Suffie regelmatig op een stukje Matheus Passion, een stukje vijfde of negende, en als Suffie mazzel had de klassieke uitvoering van de rockopera Tommy met Maggie Bell en Richard Harris. Nog steeds bukt Suffie diep onder dit trauma en blieft hij in Huize Suffie absolute muzikale stilte tot aan het aanbreken van de middag.

In de tijd dat Han Reiziger zijn wekelijkse ochtendprogramma op de zondag presenteerde, heeft Suffie nog wel eens geprobeerd zichzelf te hyposensibiliseren. Hoewel Suffie op zich gunstig reageerde op sommige zwoele en relaxerende jazzklanken, ontwikkelde Suffie een nieuwe allergie voor de regelmatig terugkerende Knal-piep-toet jazz en het immer terugkerende Realbook-geneuzel.

Toch heeft Suffie een lichtpuntje in zijn leven. Vanmorgen vroeg stuitte Suffie op de televisie op de TMF Awards en wel op een spetterend live-optreden van Within Temptation. Wellicht dat het Suffie deed denken aan zijn eigen actieve bandjestijd, maar op ??n of andere manier pakte het Suffie. Suffie had dan ook zowaar muziek op de zondagmorgen, tot grote verbijstering van Suffinnetje en Kleine Suffie.

Er is nog hoop...

Door Suffie

Zondag 14 April 2002 te 11:47 am

Geplaatst in La musique

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.