Gras

Geen reacties

Suffie is gek op tuinieren!

Vanuit een makkelijke stoel in het zonnetje, met een koel glas gerstevocht onder handbereik, kan Suffie er uren naar kijken. Suffie is helaas niet begiftigd met de Gave van de Groene Vinger. Deze eer komt vooral Suffinnetje toe, die in de afgelopen jaren de ondoordringbare rimboe achter Suffie's huis heeft omgetoverd tot Suffieland. Afgelopen weekend heeft Suffinnetje zich geworpen op het gazon. Dit stukje tuin kende de afgelopen jaren de kleur groen uitsluitend van horen zeggen. Zaterdagmorgen dumpte een vriendelijke tuinder 25 rollen gras voor de deur (plakzooien, zoals dat in goed Hilversums schijnt te heten). Nadat Suffinnetje het gazon had voorzien van een laag van 200 liter bemeste tuinaarde, droegen Suffie en Suffinnetje de rollen in gezwinde spoed naar het terras. Dat wil zeggen, Suffinnetje droeg de rollen, Suffie droeg, als immer, de verantwoordelijkheid.

Vervolgens verdween het tengere lijfje van Suffinnetje in een wolk van nerveuze energie, die in enkele uren door de hele tuin heenjoeg, Suffie en Kleine Suffie in vertwijfeling achterlatend. Toen de rook was opgetrokken bleek de vertrouwde schrale vlakte, die zich uit had gestrekt tussen het terras en de achterste schutting, plotsklaps te zijn veranderd in een frisgroene en lentegeurende mat.

Suffinnetje stortte na deze krachtinspanning uitgeput ten aarde. Toen de tijd aanbrak om de echtelijke sponde te vullen, sleepte Suffinnetje zich met krakende spieren de trap op en liet zich als een lappenpop achterover op bed vallen, een toonbeeld van uitgebluste passiviteit...

Maar Suffie wist wat hem te doen stond. Nu was het zijn beurt om het werk voor twee te doen...

Zoals reeds gezegd, Suffie is gek op tuinieren...

Door Suffie

Maandag 15 April 2002 te 1:32 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.