Zaains Viksjun

Geen reacties

Suffie is een verstokt liefhebber van SF-films. Als puppy zat Suffie elke zondagmiddag voor de TV te wachten tot het einde van Het Programma met de Muis. Daarna kwam namelijk Star Trek, de echte! Met Kapitein Kurk en Doktur Spok! Vele jaren is Suffie een trouwe Trekkie gebleven, tot ook het genre SF zich tot een meer volwassen fenomeen ontwikkelde en Suffie tegen wil en dank meegroeide. Suffie zag de hele Star Wars cyclus in de bioskoop, glimlachte bij E.T., huilde bij Bicentennial Man, huiverde bij The Thing en bij Invasion of the body snatchers, gaapte bij Fahrenheit 451 en lachte bij Spaceballs. Maar echte warme passie voelde Suffie bij Blade Runner, de huiveringwekkende verfilming van Philip Dick's Do androids dream of electric sheep. In deze film, die qua verhaal behoorlijk afwijkt van het origineel maar stylistisch ernstig dicht bij de wereld van Dick komt, jaagt Harison Ford op een zestal nepmensen, waaronder onze eigenste Rutger Hauer. Suffie heeft zichzelf voorgenomen deze film minstens ??nmaal per jaar te kijken en vooralsnog lukt dit nog steeds. Voor de niet SF-liefhebbers die wel eens op een leuke manier met de materie kennis wil maken, heeft Suffie een aardige tip. Volgende week woensdag zendt SBS6 om 14.05 uur de film Mystery Science Theater 3000: The Movie uit. In deze low budget SF-film volgen we een aardling en twee androiden, die op hun beurt een blaartrekkend slechte SF-film uit de jaren 50 bekijken en deze voorzien van waanzinnig melige commentaren. Voor wie Beavis & Butthead al te gek vonden, is dit een absolute must..

Door Suffie

Dinsdag 16 April 2002 te 10:56 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.