Voorspel tot drama

Geen reacties

Ongewild was Suffie gistermiddag getuige van een familietragedie in wording. Toen Suffie zijn Suffiemobiel vanuit Apeldoorn de A1 richting Amsterdam opstuurde en flink gaf teneinde fijn te kunnen invoegen op de tamelijk drukke hoofdrijbaar, ontwaarde Suffie voor hem iets op de rijbaan wat hij meende te herkennen als een dode eend. Bij nadering bleek de eend echter allerminst dood te zijn, maar een poging te doen de snelweg lopend over te steken. Met fladderende vleugels en de nek naar voren gestrekt stak het beest in blinde paniek de invoegstrook over in de richting van de hoofdrijbaan. Suffie's hart sloeg over toen hij zag dat een klein eendekuikentje wanhopig probeerde om onder de vleugels van mama eend met haar mee te lopen. Bliksemsnel dacht Suffie na. Naar links uitwijken betekende een kettingbotsing, doorrijden betekende een gruwelijk einde van pril familiegeluk, en dus koos Suffie er voor om met piepende banden rechts langs het gezinnetje heen te sturen.

Een blik in de achteruitkijkspiegel leerde Suffie dat het gevaar daarmee niet voorbij was. De familie Duck koerste namelijk nog steeds vastberaden richting rijbaan, waar een toenemende stroom auto's met grote snelheid langsreed, terwijl ook de invoegstrook akelig druk bezet was. Suffie dacht na. Stoppen en/of achteruit rijden was onmogelijk. En al kon dat wel? Het was zelfmoord om de rijbaan op te springen en te pogen moeder en kind te redden. Ongetwijfeld zouden ze juist in paniek onder een aanstormende BMW of DAF fladderen. Suffie reed door richting Amsterdam. Het gevoel in Suffie's buik werd nog rotter toen hij zich bedacht dat, gesteld dat de familie Duck er in zou slagen om beide rijstroken heelhuids over te steken, dit ze slechts zou brengen tot de middenberm, bestaande uit vangrail en een smalle strook schraal gras. Ze zouden verder moeten en hun leven nog eens in een onmogelijke waagschaal moeten stellen om de andere rijbaan over te steken. Suffie kon wel raden naar de uiteindelijke afloop.

Eenmaal thuis kon Suffie het drama moeilijk van zich afzetten. Omdat Suffie en Suffinnetje die avond naar een feestje moesten, stelde Suffinnetje voor een hapje uit te gaan eten bij de Chinees. Daar moest Suffie even over denken. Suffie is gek op Chinees, maar loopt vooral warm voor krokant gebakken en in alle variatie bereide Peking-eend.

Het is dus Mexicaans geworden.

Door Suffie

Vrijdag 26 April 2002 te 10:39 am

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.