Ouwe Lullen

Geen reacties

Ene meneer Voordewind, als zodanig opererend onder de initialen vdW, verkondigde op de webstek van Heer Nimo dat Suffie ouwelullenmuziek in zijn auto had zitten, dit alles naar aanleiding van het feit dat Heer Nimo in navolging van Suffie had laten weten wat hij zelf in zijn auto placht te draaien. Voor Suffie, die het onderscheid in kwaliteit binnen de popmuziek niet afmeet aan de datum van verschijning, is dat natuurlijk koren op de molen. Suffie heeft veel oudere en jongere verwanten en vrienden, van wie hij veel oppikt. Daarnaast is Suffie, als gesjeesd popmusicus, ook wel een beetje op de hoogte van wat er in de afgelopen vijftig jaren op muziekgebied op de markt is gekomen.

Om de in bovengenoemd schrijven gebleken allergie van de heer Voordewind optimaal te stimuleren, in de hoop dat hij er vreemdsoortige en jeukende bultjes van krijgt, publiceert Suffie bij deze een toptien van de meest heerlijke en foute jaren zeventig elpees, die hij ergens in het stof van zijn huishouden boven water heeft kunnen vissen:

1. Eagles - Hotel California
2. Alquin - Best kept secret
3. Kayak - Starlight dancer
4. Yes - Close to the edge
5. Peter Frampton - Frampton comes alive
6. Deep Purple - Machine Head
7. America - America
8. Crosby, Stills, Nash & Young - D?ja Vu
9. Paul McCartney - Ram
10. Solution - Cordon Bleu

Suffie maakte onlangs kennis met een jongeman die volledig idolaat was van alles wat The Beatles ooit hadden geproduceerd....ruim 20 jaar voor zijn eigen geboorte. En dat geval staat niet op zichzelf. Suffie's grote broer, die de leeftijd des onderscheids ondertussen ruimschoots heeft bereikt, kan het kwijl op de kin krijgen van bandjes waarvan de respectieve leden halverwege de jaren negentig nog in de luiers lagen. Voor Suffie is dat het bewijs dat een goede muzieksmaak niet afhankelijk is van leeftijd en dat goede muziek niet kan worden gemeten aan de hand van de opnamedatum. Sterker nog, goede muziek bewijst zichzelf door, ook na ??n, twee of drie decennia, goede muziek te blijven.

En u, meneer Voordewind, wat vindt u nou eigenlijk goede muziek??

Door Suffie

Zondag 28 April 2002 te 9:57 pm

Geplaatst in La musique

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.