Het kriebelt

Geen reacties

Suffie is even verminderd toerekeningvatbaar. Zeg maar gerust verward....

De aanloop naar deze deplorabele toestand begon eigenlijk al afgelopen donderdag, toen Suffie en Suffinnetje te gast waren bij het afscheidsfeest van twee plaatselijke notabelen. De gemeente had daarvoor de plaatselijke discotheek afgehuurd en de muzikale omlijsting werd verzorgt door de enige, echte Time Bandits.

De Time Bandits.... Toen Suffie nog een hele jonge Suffie was, speelde hij in een bandje waarvan de toetsenist bevriend was met Ake Danielsson, de toenmalige toetsenist van de Time Bandits. Suffie heeft de heren dan ook regelmatig zien optreden. De Time Bandits waren in die tijd tamelijk populair en hoewel Suffie zichzelf nog wel een maatje te klein achtte om op een dergelijk niveau te kunnen meedraaien, wist hij vrijwel zeker dat hij Alides Hidding op gitaar ernstig naar de kroon zou kunnen steken. Het leek zo simpel: Suffie op de gitaar en Alides de handen geheel vrij om te zingen, winst voor alle partijen. Nou ja, in gedachten dan...

Afgelopen donderdag stond er een band op het podium die niets meer te maken had met de Time Bandits van toen. Natuurlijk, Alides Hidding is nog steeds de spil van het gezelschap, maar bij de rest van de band zat geen enkel bij Suffie bekend gezicht meer. Toch was het geluid, het gevoel en de beleving vertrouwd, en ondanks dat de heren tegenwoordig als pass? worden beschouwd, genoot Suffie weer even.

Tot Suffie hoorde dat ze een vaste drummer zochten. Verdomme..! Suffie is van huis uit geen drummer, maar kan zonodig een aardige partij wegslaan. En Suffie was in de loop der jaren muzikaal naar een aardig niveau omhoog geklommen. Wat zou het betekenen? In ieder geval terug naar lange nachten, optredens die beginnen als fatsoenlijke mensen naar hun bed gaan, urenlang met piepende oren tot diep in de nacht afbreken en opruimen, volledig weggegooide dagen in verband met pas om twee uur 's middag opstaan en natuurlijk een fikse financi?le aderlating, want Suffie krijgt van zijn huidige baas een prettig salaris voor een prettig regelmatig arbeidsbestaan en zal naast de ongeveer wekelijkse optredens met de Time Bandits dus aardig bij moeten klussen. Zou het opwegen? De kick van het optreden? Juichend publiek? Muziek maken voor je brood? Doen wat je altijd gewild hebt? Suffie weet dat het niet zo is. Suffie heeft het namelijk al een keer meegemaakt. En Suffie heeft geleerd dat hij niet is opgewassen tegen de geestelijke en lichamelijke belasting van Sex, Drugs & Rock 'n Roll. En laten we het over Suffinnetje en Kleine Suffie maar niet hebben.

Maar moeilijk is het wel. Daarom heeft Suffie gemeend wel even te moeten reageren.

Door Suffie

Maandag 29 April 2002 te 12:43 pm

Geplaatst in La musique

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.