Woef!!

Geen reacties

Gratis recept van Suffie (4 personen):

Blancheer ongeveer 8 ons kippenlever ongeveer 1 minuut in kokend water, tot hij wit en stevig wordt. Spoel vervolgens af met koud water en laat even staan. Snipper ondertussen 2 grote uien grof en bak ze in hete boter tot ze glazig worden. Voeg de kippenlever toe en ongeveer 2 ons grof gesneden verse champignons en bak het geheel zachtjes om en om. Voeg ruim peper en zout bij, een beetje oregano en basilicum en een snufje thijm. Verkruimel een halve bouillontablet boven het geheel. Meng het geheel goed door elkaar tot de champignons zacht zijn. Giet er vervolgens een borrelglas Calvados bij en steek deze aan. Vergeet bij het flamberen niet de afzuiging van te voren uit te zetten. Blus de levertjes als de vlammen doven af met 2 dl koksroom en laat het geheel voorzichtig roerend heet worden. Doe het geheel in een voorverwarmde schaal en knip er wat verse peterselie op. Serveer de kippenlevertjes met gebakken krieltjes en in spek gerolde sperciebonen.

Suffie heeft zich vanavond aan zijn eigen recept bezondigd, maar zich iets verkeken op de hoeveelheid Calvados. Gevolg: een paar verschroeide wenkbrauwen en het constante gevoel dat Suffie te lang in de zon heeft gezeten... Maar lekker!!

Door Suffie

Maandag 29 April 2002 te 9:02 pm

Geplaatst in Drank & Voer

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.