Tocht naar de stad

Geen reacties

Suffie viert Koninginnedag dit jaar binnen de huiselijke kring, zoals het hoort. Okee, de afgelopen twee jaren was Suffie ook vrij, maar dat waren bevochten dagen, waarbij Suffie ernstig in de slag moest met zijn collega's om deze Dag der Dagen voor zichzelf en gezin vrij te houden. Wekenlang van te voren werd er aan het rooster geknabbeld, werden er strootjes getrokken, werd er geloot, geruild, geschoven en gekonkeld door collega's die het gehele jaar door je vriend waren, maar in die periode je ergste vijand. Maar nu is Suffie echt vrij, lang van te voren geregeld, domweg omdat Suffie's huidige onderdeel op Koninginnedag gewoon gesloten is.

Dat betekent dat Suffie straks met Suffinnetje en Kleine Suffie de stad in gaat, om gezellig in de druilregen over de hoofden van de samengepakte mensenmassa te lopen. Speciaal ten behoeve van Kleine Suffie, zijn alle zakken en potten ontdaan van eurocenten, zodat hij zijn verzameling plastic Dino's vanuit de in de winkelstraten uitgestalde troep kan aanvullen. Suffie zal hem daarbij de kunst van het agressief afdingen volgaarne bijbrengen, zodat het grootste gedeelte van het gereserveerde kleingeld weer terug in de pot kan voor volgend jaar.

In de twee voorgaande jaren eindigde onze queeste steevast in het Thaise restaurant op de Grote Markt. En twee jaar achter elkaar werd ons verblijf daar grondig verpest door de aanwezigheid van een familie aan het tafeltje naast ons, die zich zo verschrikkelijk asociaal en luidruchtig gedroeg, dat zelfs het personeel van de zaak er niet meer langs wilde lopen. Derhalve heeft Suffie voor vandaag een voorraad vlees in huis gehaald, teneinde deze op gepaste wijze door intense verhitting voor consumptie gereed te maken.

Morgen is het de Dag van de Arbeid. Maar dan moet Suffie dus wel gewoon werken...

Door Suffie

Dinsdag 30 April 2002 te 11:51 am

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.