Vergane glorie

Geen reacties

Suffie's verkapte net-niet sollicitatie voor de positie van drummer bij de Time Bandits, heeft een aardige discussie losgemaakt bij een aantal reageerders, waaronder de toetsenist van het betreffende gezelschap. Mag een dergelijke groep nog wel teren op oude roem? Of horen de heren in een museum thuis? Grappig is dat een dergelijke kwestie gisteren op het menu stond bij Heer Nimo, en wel over het concert dat Queen gisteren gaf op het Amsterdamse Museumplein, daarbij onder meer bijgestaan door Trijntje Oosterhuis. Kon dit nog wel? Of was ook deze band toe aan culturele euthanasie?

Sommige bands uit vroeger tijden hebben bestaansrecht omdat ze nog steeds in de bovenste regionen actief zijn, zoals U2 en de Rolling Stones. Anderen hebben in het verleden zo veel voor de popmuziek betekent dat ze hun marktaandeel tot in de lengte der dagen hebben verdiend, denk maar aan Pink Floyd en The Eagles. Dan zijn er nog de bandjes die vooral in een bepaald tijdsbeeld pasten, zoals Level 42 en Spandau Ballet. Het zijn die bandjes die vaak gedoemd zijn te verschijnen op de inmiddels bekende, oh gruwel, 'Golden Oldies' feesten. Dan zijn er ook nog de mensen die gratis meeliften op het succes dat anderen voor ze hebben geschapen. Zo speelt er nog steeds een Creedence Clearwater Revival, die helemaal niets te maken heeft met de geestelijke vader van al hun hits, John Fogarty, maar wel elke avond volle zalen trekt. Er bestaat nog steeds een Spencer Davis Group, waarvan de meeste leden niet eens weten wie Steve Winwood is. Helemaal zielig zijn de dikgebuikte vijftigplussers, die zo af en toe de bekende festivals nog eens aandoen om Opa's Laatste Kunstje nog een keertje te laten zien. In die kategorie schaar ik onder andere oud Teesetter Peter Tetteroo, die al dertig jaar overal in het schnabbelcircuit verschijnt om "Ma Belle Amie" te zingen...

Ooit speelde Suffie in een bandje dat in die tijd succesvol was, maar in de muzikale ontwikkelingen der jaren verloren ging. Welk bandje?

Sorry, Suffie bewaart graag zijn waardigheid...Bovendien is Suffie nog lang geen 50...!

Door Suffie

Woensdag 01 Mei 2002 te 11:33 pm

Geplaatst in La musique

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.