De wereld van de film

Geen reacties

Raar eigenlijk! Terwijl het filmfestival in Cannes over het algemeen wordt gezien als de perfecte gelegenheid om nieuw filmmateriaal aan een breed publiek te presenteren, is een Nederlandse inzending dit jaar een film uit 1939: Boefje. Dit Nederlands melodrama van Detlef Sierck (=Douglas Sirk) kwam door het uitbreken van de 2e Wereldoorlog tijdens Cannes dat jaar niet aan bod en mag het nu, 63 jaar na dato, nog een keertje proberen.

Onvoorstelbaar ook.... Terwijl we tegenwoordig de computer rijkelijk inzetten om scenes en personages zo echt en geloofwaardig mogelijk te maken, werd in deze film een twaalfjarig knulletje neergezet door een vrouw van vijfenveertig, puur en alleen omdat men vond dat ze daar, na duizenden voorstellingen in deze rol op het toneel, recht op had. Onze eigen Joop Doderen, toen negentien jaar oud, pieste als tegenkandidaat naast de pot.

Maar goed, hij mocht later Swiebertje gaan spelen...

Door Suffie

Zondag 05 Mei 2002 te 12:40 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.