Krak in rug..

Geen reacties

Misschien komt het omdat ik in de afgelopen week veelvuldig heb staan zagen en boren aan een overwoestbare MDF computerkast voor in de huiskamer. Misschien komt het omdat ik met Kleine Suffie heb lopen gooien. In ieder geval loop ik met een knoop in mijn rug van hier tot Jericho.

Het begon gistermiddag toen ik bij een vriend gitaar zat te spelen en moest verzitten omdat mijn rug pijn begon te doen. Het ging niet weg. De zondagse avondwip leek uitkomst te bieden, ik viel in ieder geval pijnvrij en heerlijk ontspannen in slaap.

Vanmorgen was ik echter gebroken en kwam ik ternauwernood mijn bed uit. Naast mijn linkerschouderblad zit een knoop in mijn spieren ter grootte van een fikse knikker. Als ik mijn schouder ontspan doet het pijn, als ik ademhaal doet het pijn en als ik tijdens het lopen met mijn armen zwaai doet het pijn. Door al die prikkels ga ik verkrampt lopen en dat doet nog meer pijn.

Door alle knok-, klim-, sjouw-, val- en andere partijen die ik in mijn leven heb meegemaakt, zijn de bandjes in mijn rug al wat soepeler geworden dan eigenlijk de bedoeling is. Zo af en toe heb ik een soortgelijke pijn omdat er een wervel niet helemaal op zijn plaats zit en de bandjes van mijn ribben onder spanning komen te staan. Remedie: ik zet een vuist tegen de wervel die tegensputtert, adem in en loop al blazend achteruit tegen een muur op. Tien tegen ??n dat de wervel door de klap terug op zijn plaats springt en ik ben van de pijn af.

Vermoedelijk komt ook deze pijn van een lastige wervel af, maar ik voel zo ??n-twee-drie niet welke, en bovendien kan ik er met mijn vuist niet bij. Wat in het laatste geval nog wel eens wil werken is het vervangen van de vuist door een tennisbal. Deze klem ik dan tussen rug en muur en rol deze naar de bewuste wervel toe, waarop ik de bovenomschreven procedure nog een keer herhaal. Maar goed, ik weet dus niet welke wervel de boosdoener is en dat legt op schaamteloze wijze de beperkingen van mijn methodieken bloot.

Het vermoeden is groot dat een paracetamolletje wonderen gaat verrichten. Tot dan geldt maar ??n conclusie: je eigen fysiotherapeut zijn is vooral handig als je een duistere zijde hebt. Dan kan je die om een second opinion vragen.

Door Suffie

Maandag 06 Mei 2002 te 11:36 am

Geplaatst in Rotting en Verval

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.