Nog even dan...

Geen reacties

De vraag is wat je er mee moet, met die hatemail die in de afgelopen dagen op de diverse weblogs werd bezorgd. Marti noemde ik al, maar ondertussen heeft ook Patrick al het twijfelachtige genoegen mogen smaken om kennis te maken met de "aanhang" van Pim Fortuyn. Hem werd een salvo beloofd met maar liefst 19 schoten, door het hoofd wel te verstaan. Suffie heeft snel even uitgerekend dat dit minstens tweemaal herladen betekend, schromelijk overdreven dus.

Moet je dit nu serieus nemen? Ligt er natuurlijk aan hoe je dit als ontvanger ervaart. Een duik in de wetboeken leert Suffie dat het sturen van dit soort mail valt onder artikel 285 van het Nederlandse Wetboek van Strafrecht, bedreiging. Dat betekent de mogelijkheid van aangifte en een strafrechtelijk onderzoek door de politie, die tegenwoordig voldoende middelen in huis schijnen te hebben om dit soort onderzoeken tot een goed einde te brengen.

Maar de vraag is of het dit waard is. Suffie durft er een halve gevulde koek om te verwedden dat de bedreigers niets te maken hebben met de achterban van de LPF, hooguit met de hersenloze rechts-extremisten massa die in Pim's woorden meenden hun eigen doelstellingen te herkennen en nooit de moeite hebben genomen om zich in 's mans politieke idee?n te verdiepen. En Suffie gelooft al helemaal niet in hun argumentatie dat de linkse partijen Pim's dood op hun geweten hebben, alsof zij de trekker hebben overgehaald. Suffie denkt wel dat het continu in de ultra-rechtse hoek douwen van Pim door de overige politieke partijen, het ontstaan van een klimaat waarin een moord als deze heeft kunnen gebeuren, niet heeft tegengewerkt. Maar een causaal verband? Nee. Pim is vermoord door een gek, waarvan nog niet eens bekend is wat zijn motieven waren. Het simpele feit dat hij bij een milieubeweging werkte staat daar los van. Suffie kent moordenaars die bij de politie werkten, of in een klooster zaten, of in de verpleging. Onzin dus om te zeggen dat Pim's dood iets te maken heeft gehad met het demoniseren en verketteren door de andere partijen.

En dus wordt Suffie niet al te verontrust door digitale bedreigingen uit die hoek. Anderen denken daar misschien anders over en die is Suffie graag ter wille. Marti, Patrick en anderen die digitaal worden belaagd, Suffie helpt jullie graag. Laat het weten aan Suffie en we vegen het tuig de digitale vuilnisbak in.

En nu houdt Suffie er echt over op..

Door Suffie

Woensdag 08 Mei 2002 te 7:36 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.