Komen en gaan

Geen reacties

Er gebeuren allerlei rare dingen in Weblogland. Natuurlijk spelen de gebeurtenissen van de afgelopen week daarin een rol, maar ook voor die tijd rommelde het al. Gisteren heeft Mar10e haar log in de wilgen gehangen, nadat zij enige tijd stelselmatig werd lastiggevallen door een "mede-internetter". Mar10e heeft aangegeven "wat leuks" te willen gaan doen. Ik kan dat alleen maar respecteren. Natuurlijk, je moet boven dat soort subversieve sujetten staan en er zijn zo weinig eikels en zo veel fans, allemaal argumenten die velen zullen aandragen. Maar het moet wel leuk blijven en het gestalk van een megalomane psychopaat heeft daarop geen gunstige invloed. Van mijn kant kan ik Mar10e alleen maar sterkte en wijsheid toewensen, en natuurlijk dat zij in gunstigere situaties nog eens op haar besluit terugkomt.

Wat ik mij vannacht in mijn bedje lag te bedenken, is dat dit wel betekent dat ondertussen drie van de vier mensen die mij ooit hebben ge?nspireerd tot het starten van een weblog er mee zijn gestopt, en van nummer vier weet ik dat gedachtes over stoppen regelmatig boven komen drijven. Is dat natuurlijke selectie? Is het een constante ontwikkeling binnen een subcultuur? Of is er iets aan de hand? Loggers komen en loggers gaan en het evenwicht blijft redelijk bewaard. Mensen die ooit anderen inspireerden stoppen en de mensen die zij inspireerden zullen ooit anderen inspireren om een weblog te beginnen. Niets mis mee... Maar het betekent wel een continu proces van afscheid nemen en welkom heten.

Veel bestaande subculturen die vanuit een natuurlijk verloop van samenstelling veranderen, steunen op pijlers van mensen die langer blijven, de kennis, wijsheid en vaardigheden bewaren die binnen de groep noodzakelijk zijn en een constante inspiratiebron vormen voor de rest.

En juist die pijlers zal ik missen.

Door Suffie

Donderdag 09 Mei 2002 te 12:52 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.