Blondines van Nederland! Verdedigt u!!

Geen reacties

Het klinkt misschien raar, maar de meeste groeperingen en minderheden die hun best doen om bepaalde vooroordelen en generalisaties van zich af te schudden, hebben vaak het meest te vrezen vanuit hun eigen gelederen. Denk maar eens aan Tara Singh Varma, die haar achterban met haar kanker-affaire niet echt een plezier deed en de maatschappelijke en sociale ontwikkeling van veel Surinamers en Antillianen ongeveer 30 jaar terug de geschiedenis inschopte. Folkert van der G. op zijn beurt, schopte met zes schoten de hele milieubeweging en een tiental andere bewegingen terug in de hoek van links-militante en staatsgevaarlijke activiteiten.

Maar ook voor blonde vrouwen zijn er weer zware tijden aangebroken. Waren zij ondertussen toch behoorlijk gevorderd in hun queeste om het begrip "dom blondje" uit het Nederlandse taalgebruik te laten verdwijnen, Yorin breekt af wat zij in al die jaren hebben veranderd, en wel met de introductie van hun spelletjes-gastvrouwe Lutein van Kranen. Nimmer zag Suffie zulk een tenenkrommend presentatiewerk als in de door haar gebrachte dagelijkse spelletjes-drama's. Met grote, verschrikte ogen kijkt Lutein de camera in, alsof ze nakende wakker wordt in de etalages van de Bijenkorf, daarbij vrijwel continu hoopvol opzij kijkend in de richting van de regie-assistent of floormanagar, alsof die het antwoord heeft op al haar problemen ("gut...., er staat al CAMERAM.N! Jeetje, welk beroep zouden ze hier toch bedoelen?"). Vol aarzeling en ongemak babbelt ze hakkelend haar eigen stiltes aan elkaar ("ehhh...wat moet ik ook alweer zeggen..? Oh ja, tis een man, maar soms ook een vrouw..") en gebaart en schuifelt met het ongemak van een schoolmeisje dat er in een winkelcentrum achterkomt dat ze haar broekje heeft vergeten. Suffie heeft Lutein's CV eens bekeken en kwam tot de wetenschap dat ze toch haar Atheneum heeft afgemaakt. Je vraagt je dan toch af, hoe zo'n meisje voor de camera komt met een groot stempel op haar hoofd: 'Ik ben blond en ik ben dom'.

Beste blondines van Nederlands, kijk! En oordeel zelf of u al die jaren succesvolle emancipatie te grabbel laat gooien door een dergelijk optreden. Suffie zou ze voor de rechter slepen! Een kleine tip hierover: denk eens aan strafpleiter Meester Spong. Die heeft op dit moment toch niets serieus om handen...

Door Suffie

Maandag 13 Mei 2002 te 2:10 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.