Democratie in actie

Geen reacties

Suffie gaat niet stemmen vandaag, dat gaat Suffinnetje per volmacht voor hem doen. Dat is geen lafheid of gemakzucht, maar een noodzakelijk kwaad omdat Suffie ten tijde van de opening van het stembureau waar hij staat ingeschreven, elders verblijft.

Jammer.

Suffinnetje is politiek voldoende bewust om voor Suffie de juiste keuze te maken. En al was zij dat niet, dan nog zou ze nooit iets anders stemmen dan dat Suffie haar had opgedragen.

Nee, het gaat om de gedachte. Suffie heeft het idee dat zijn stem meer gewicht in de schaal legt als hij zelf de stemknop indrukt, op het juiste tijdstip en met voldoende kracht in de vinger om Suffie's stem met een klap in de computer te doen belanden. Een stevige stem levert meer democratie op dan een slappe stem. En een gevolmachtigde stem behoort niet tot de meest krachtige soort stemmen. Misschien blijft Suffie's stem zo wel steken in de kabel of zo, en wordt hij door de stem van de gene achter hem wel naar de verkeerde plaats in de computer gedrukt. Niet alleen kost dat Suffie's partij een stem, maar misschien krijgt de tegenpartij er wel eentje extra bij! En dat wil Suffie nou net niet op zijn geweten hebben!

Toch kan Suffie niet anders dan vertrouwen op de vingerdruk van Suffinnetje. Het alternatief is wachten op de volgende verkiezingen en dan dubbel zo hard stemmen. Mochten de peilingen gelijk krijgen, dan kan dat immers nooit lang duren...

Door Suffie

Woensdag 15 Mei 2002 te 4:32 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.