Uit de kast..!!

Eén reactie

Suffie heeft vanmorgen een belangrijk besluit genomen.

Na jarenlang om de hete brei heen te hebben gedraaid, is het nu tijd om er eerlijk voor uit te komen. Suffie vindt het niet eerlijk om de schijn op te houden, om valse verwachtingen te wekken bij geliefden en omgeving. Suffie wil dat anderen, maar ook zichzelf niet aandoen. Na een nacht vol piekeren, draaien en woelen heeft Suffie het besluit genomen om te aanvaarden wat hij al die jaren reeds wist, maar altijd heeft willen ontkennen. En wat minstens zo belangrijk is, Suffie heeft besloten om hierover naar zijn omgeving open en eerlijk te zijn, zoals hij feitelijk al vele jaren eerder had moeten doen.

Suffie zou namelijk heel graag en niets liever dan dat de gelukkige eigenaar willen worden van een echte, originele Gibson Les Paul Custom Black Beauty uit 1957.

Ontkennen helpt niet. Suffie heeft zichzelf jarenlang misleid, door het aanschaffen van Fenders, Ibanez'en, Epi's en Yamaha's, en zelfs door het naar eigen specificaties laten bouwen van een eigen, uniek ontwerp met alles d'rop en d'ran. Jarenlang heeft Suffie af lopen geven op het gewicht, het oubollige model en de moddervette, eenzijdige toon van de Les Paul. Maar hoe lang houd je jezelf voor de gek, als je diep van binnen weet dat er maar ??n model is waar je echt en onvoorwaardelijk stapel op bent? Suffie raakte ooit in vervoering door het spel van Jan Akkerman, die in zijn Focus-periode vrijwel uitsluitend op een zwarte Custom speelde. Suffie schafte zich een kopie aan, gebouwd door het Japanse bedrijf Ibanez en wist toen, diep in zijn hart dat het ooit eens een echte zou worden.

Suffie is op de hoogte van de prijzen die voor dit soort gitaren wordt neergelegd. Voor de prijs van een exemplaar in 'mint condition', zoals dat zo mooi heet, koop je een fikse, nieuwe automobiel van een duur Duits merk... Suffie heeft dan ook zijn zinnen gezet op een Custom '57 reissue, oftewel een hernieuwde uitgave van het originele instrument, gebouwd zoals toen, dus met de gewelfde, mahoniehouten body, de ebben toets met parelmoer inlay en de goudgekapte PAF humbuckers. Ongetwijfeld zal dit ten koste gaan van de vele geplande uitgaven die Suffie en Suffinnetje voor de komende jaren in de agenda hebben gezet. Suffie is echter volledig bereid dit offer te gaan brengen.

Rest slechts ??n probleem: hoe gaan we het Suffinnetje vertellen?

Door Suffie

Zaterdag 25 Mei 2002 te 3:01 pm

Geplaatst in La musique

Eén reactie

  1. Ik heb anders w?l een originele Gibson Les Paul Custom 20th anniversary (Black Beauty)te koop (bwj 1974) interessse ?

     Willy

    Willy

    (E-mail )

    20-01-’04 18:33

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.