Kleine Suffie op straat

Geen reacties

Mede door zijn achterstallige emotionele ontwikkeling, was het tot voor kort ondenkbaar om Kleine Suffie buiten te laten spelen. Kleine Suffie had problemen met het spelen met andere kinderen, was zich te weinig bewust van het verkeer en had de vervelende gewoonte om naar plaatsen te wandelen, waar Suffie en Suffinnetje hem helemaal niet wilden hebben.

Enige weken geleden hebben Suffie en Suffinnetje, ook al met het oog op het komende zomerweer, de koppen over deze kwestie bij elkaar gestoken en besloten de gok eens te wagen. Kleine Suffie kreeg schoenen aan en werd de straat opgemieterd.

Sindsdien heeft Kleine Suffie zich ontwikkeld tot een echte straatrat, de schrik van de buurt. 's Morgens verdwijnt hij door de voordeur naar buiten en tegen het avondeten komt hij, moe en smerig, naar binnen kruipen, waarbij in de middaguren hooguit enige minuten naar binnen wipt om een hapje brood tot zich te nemen. Meerdere keren per dag hangen vreemde meisjes, in leeftijden tussen de vier en de twaalf jaar, bij Huize Suffie aan de bel, hun teleurstelling zichtbaar verbijtend als ze te horen krijgen dat Kleine Suffie reeds uren daarvoor zijn gezelschap van de dag heeft samengesteld en de wijk is ingetrokken. Maar het meest ingrijpend is de stilte in huis, die als een volledig nieuwe gewaarwording door Suffie's oren knalt! Suffie leert zijn eigen stem herkennen, weet plotseling hoe de pomp van het aquarium klinkt en zit de fauna in de tuin van Huize Suffie verwonderd en met knipperende ogen onder tak en blad vandaan kruipen.

Suffie heeft zichzelf nooit gerealiseerd wat een dergelijke, schijnbaar simpele beslissing allemaal kan betekenen voor het maatschappelijk leven in de wijk en het ecosysteem op Suffie's landgoed. Suffie heeft plotsklaps een idee gekregen van de complexheid van het leven, waarbij schijnbaar kleine gebeurtenissen om microniveau, grote invloed kan hebben in het gehele maatschappelijke systeem, of zelfs daarbuiten. Zo kan ??n kleine beslissing enorme gevolgen hebben voor de gehele mensheid!

Het doet ook vragen oproepen over oorzaak en gevolg op allerlei gebieden. Waar grijpen onze levens in die van anderen? Welke raden gaan draaien, als Suffie aan welk wiel draait? Hoe zit zowiezo de causaliteit van ons bestaan in elkaar? Hebben oorzaken alleen gevolgen in onze wereld? Of ook in de tijd of parallelle universa? Gelden daar dezelfde wetten of leggen oorzaken en gevolgen daar andere, mogelijk synchrone of juist asynchrone verbanden? Zijn oorzaak en gevolg per dimensie vastgelegd? Of zijn de wetten die daarvoor gelden per dimensie door een Hogere Godheid vastgesteld?

In ieder geval wacht Suffie er nog even mee om Kleine Suffie zijn fietsje mee te geven.

Door Suffie

Zondag 02 Juni 2002 te 12:53 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.