Lijdloggen

Geen reacties

In een briljante bui schreef Suffie eens ergens 'loggen is lijden', zich op dat moment niet realiserend welk een verschrikkelijke waarheid hier aan het licht werd gebracht. Suffie beseft nu dat deze uitspraak uiteindelijk de basis is gaan vormen van een nieuwe vorm van internetcommunicatie: lijdloggen!

Naast het lijfloggen, webloggen, fotologgen, liefloggen en haatloggen, moet het lijdloggen zich binnen no time een belangrijke plek in Logland kunnen verwerven. De essentie van dit nieuwe verschijnsel is dat loggers lijden. Dat mag vrijwillig, maar door anderen zover gebracht is effectiever en dus leuker! Tenslotte, iedere logger heeft een beetje masochisme in zich en wie zijn wij om dat te negeren?

Lijdloggen begint als iemand die behept is met een aandoening, gebrek of zwakke plek Logland betreedt en anderen er vervolgens stokjes in gaan prikken. Niet van dat geaai, maar kijhard en onbarmhartig, recht in de etterende wond. Dan volgt er gegarandeerd een periode dat die persoon zich krampachtig en in paniek verweert, daarbij wild om zich heen slaand met zijn manco, proberend anderen zo hard mogelijk te raken. Het spelletje eindigt tenslotte als het slachtoffer met een liederlijke slotdicht of noodkreet zijn log op zwart gooit en/of zichzelf door het hoofd schiet.

Het mooie van dit nieuwe fenomeen is dat er zoveel loggers zijn, die ook nog eens eerlijk zijn over hun zwakke plek: te klein, te mager, te dik, doof, depressief, verslaafd, dikke bril, schizofreen, werkloos, asociaal, verlamd, alleenstaand, lelijk, slechtziend, roodharig en alleenstaand opvoeder. Dat maakt het spel makkelijker. Een aantal loggers pikken iemand uit, fakkelen hem/haar af, laten hem/haar een paar keer terugkrabbelen en stampen hem vervolgens snoeihard de vijfde dimensie in! Feestgedruis, seks en drank! Mooi is het om dit met open vizier te doen, zodat iedereen je kan bewonderen en prijzen, maar nog leuker is om het gniepig te doen! Ontkennen, andere IP, andere nickname, berichtje wissen, alles is mogelijk en alles is leuk. Zolang het effect maar is dat het slachtoffer gilt.

Wie wil er eerst? Er is tenslotte keus genoeg... Wie heeft er een leuke aandoening of handicap om mee te beginnen? O ja, even voor de loggers die graag de jacht willen openen: check even bij jezelf of je geen zwakheden hebt. Als straks de spoeling dun wordt, is je maatje van nu wellicht niet meer te vertrouwen...

Door Suffie

Maandag 03 Juni 2002 te 10:17 am

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.