Het kind in mij

Geen reacties

Nog maar enkele jaren geleden hadden Suffie en Suffinnetje zich verzoend met de wetenschap dat het geslacht Suffie bij hun generatie zou uitsterven. Suffie heeft zelfs ooit geroepen genoegen te nemen met een rijk doch kinderloos leven. Suffie en Suffinnetje hebben dat rijke leven ondertussen geleefd, dus een groot huis gekocht, een stoere stereo, kostbare gitaren en een vette BMW. Ook waren er verre reizen, dure hobby's en wekelijks diverse exclusieve etentjes. Honend hebben Suffie en Suffinnetje in die periode de verhalen weggewuifd over gezinnen, de zegeningen van het ouderschap en vooral van vader- en moederdag.

Maar vanmorgen werd Suffie bruut gewekt door Kleine Suffie, die op papa's waterbed op- en neersprong onder het bezigen van het aloude gezang:"Oleeeee, ole, ole, oleeeee! Het is vaderdag, het is vaderdag!!" Vervolgens werd Suffie vergast op een knuffel die bijna een hoge dwarslaesie tot gevolg had, tien pakken kauwgum die Suffie vanwege zijn beugel niet kan eten, een videoband met Arnold Schwarzenegger, een wok met een roestplek en een zelfgemaakte verjaardagskalender. Kortom, Suffie was voor enige tijd de gelukkigste man ter wereld...

Gelukkig heeft Suffie, ook in zijn kinderloze periode, nooit gezegd een hekel aan kinderen te hebben. Suffie moest niet veel van kinderen hebben, wist niet hoe er mee om te gaan. Maar vermoedelijk gold hiervoor vooral het credo 'onbekend maakt onbemind'.

Als Suffie terugkijkt op de vele jaren van zijn leven heeft hij verschillende stadia doorlopen. Eerst een ziek en daardoor onzeker en bang kind, dat moeilijk contact maakte en zich al gauw afgewezen voelde. Daarna een uitsloverige en brallerige puber, die zijn best deed om de verloren jaren van zijn kindertijd goed te maken. Vervolgens werd Suffie een goeiige en gezellige lubbert, soms te gemakkelijk in de omgang en te zachtaardig om echt spijkers met koppen te slaan, en uiteindelijk is Suffie geworden wat hij is: een grote, gemoedelijke knuffelbeer die soms spits en cynisch uit de hoek kan komen en soms ook onverwacht en verrassend bot en vierkant kan zijn.

Toch is Suffie sinds zijn kindertijd niet wezenlijk veranderd! Ondanks alle groeiprocessen, al het vallen en opstaan en het doorlopen van al die verschillende levensfasen, leeft het kind in Suffie als nooit tevoren. Suffie is altijd speels gebleven, is altijd blijven dromen van fantasiewerelden, helden en grootse daden. Suffie heeft zich altijd blijven bezondigen aan kwajongensstreken, kinderlijke geneugten en een chronische afkeer voor de wereld der volwassenen.

Daarom gelooft Suffie ook niet dat er mensen zijn die een hekel aan kinderen hebben. Wie niet van kinderen houdt verloochent het kind in zichzelf en geeft zich daarmee over aan de eindigheid van zijn bestaan. Kinderen hebben het eeuwige leven en wie zich daarvan afkeert valt ten prooi aan zijn eigen stervelijkheid. Wie van zichzelf houdt, houdt van het kind in zichzelf en daarmee van alle kinderen. Wie dat niet doet, is verdoemd tot een saai en zinloos bestaan, met uitzicht op een voorspelbaar en onafwendbaar einde. Daarom gelooft Suffie dat mensen die zeggen dat ze een hekel aan kinderen hebben in werkelijkheid nog niet in de fase zijn beland dat ze zichzelf echt hebben leren kennen en waarderen. En Suffie weet zeker dat ieder zichzelf respecterend mens ooit in die fase zal belanden...

Vaderdag heeft niets met traditie of normen en waarden te maken. Vaderdag een een commercieel instituut, pure geldklopperij. Een farce bedacht door het grootkapitaal om arme mensen als wij op zinloze wijze de laatste centen uit de zakken te kloppen. En toch mist Vaderdag zijn uitwerking op Suffie niet... Suffie is zich op zo'n dag namelijk als geen ander bewust van het geluk dat hem ten deel is gevallen.... Kleine Suffie, iedereen zou er eentje moeten hebben....

Overigens stond Suffie vandaag nog een extra vaderdagkado te wachten, namelijk een fles McChouffe. En wie Suffie een beetje kent, zal niet verrast zijn dat Suffie daarmee zo blij is als een kind....

Door Suffie

Zondag 16 Juni 2002 te 9:50 pm

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.