Cijferveiligheid

Geen reacties

Met het aanbreken van het toeristenseizoen begint de angst voor terroristische aanslagen weer te groeien. Niet alleen in Amerika (zeker na de gebeurtenissen van gisteren) maar ook de de Arabische en Noord-afrikaanse landen is men alert voor aanslagen op Amerikaanse of Westerse doelen. In Tunesi? vielen er enkele maanden geleden vooral Duitse slachtoffers bij een bomaanslag op een synagoge.

Vijftien jaar geleden ontplofte een bom in het Tunesische hotel waar ik op dat moment mijn vakantie doorbracht. De hoteldiscotheek werd deels verwoest. Als door een wonder vielen er geen doden, alleen een Engelse vrouw raakte ernstig gewond.

Dit jaar keer ik in de vakantie terug naar Tunesi?. Zelfde land, zelfde stad en zelfde hotel. En toch beangstigt het niet. Statistisch gezien is het volkomen onwaarschijnlijk dat er iets gebeurt. Te vergelijken met het mopje over de Amerikaanse vliegreiziger die zich in een vliegtuig omhangen had met explosieven. Voor de veiligheid, omdat de kans statistisch verwaarloosbaar was dat zich in een vliegtuig twee mensen zouden bevinden die onafhankelijk van elkaar een bom bij zich hadden.

Misschien bedrijf ik struisvogelpolitiek, maar ik heb vertrouwen in een onbezorgde vakantie.

Toch?

Door Suffie

Vrijdag 05 Juli 2002 te 08:52 am

Geplaatst in Het leven, Vroegâh

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.