De principes van eeuwigheidsverlangen

Geen reacties

Vorige week was ik op een boottochtje ergens in den lande, waar toevalligerwijs tevens een aantal loggers bij betrokken waren. Een hot item was daarbij de allesomvattende vraag hoe bloggerarchieven om te zetten in Pivot of Greymatter.

Maar eigenlijk zat de crux van deze kwestie veel dieper...

Want, zo ontsprong de vraag, waarom zou je eigenlijk archieven bij willen houden? Welk narcistisch doel diende deze gewoonte eigenlijk? Waarom zou je ?berhaupt willen dat iemand anders kon lezen dat jou drie maanden terug een natte scheet dwarszat? Wie bewaart thuis zijn kranten om de columns over een half jaar nog eens na te kijken..

Poe, dat zet je aan het denken, zeg...

Waarom dan zoveel moeite om al die bloggerarchieven om te zetten?

Misschien heeft het iets te maken het gevoel van vergankelijkheid dat elk weldenkend mens blijkt te bezitten, de drang om iets in de wereld neer te zetten dat niet verdwijnt, maar ergens blijft bestaan na zijn dood. Een instinct dat te vergelijken is met de drang van de man om nageslacht te verwekken. De mens leeft voort in zijn genen, maar ook in de gedachten van anderen. En daartoe wil iedereen minstens ??nmaal iets presteren dat eeuwigheidswaarde heeft.

Maar dat bereik je niet door digitale archieven te bewaren waarin je uiteenzet waarom je op een bepaalde dag een kater had en hoe verdrietig je was omdat je spinaziesouffl? was mislukt.

Ik heb gekozen voor een tussenvorm. Links van deze tekst heb ik een aantal links neergezet naar pagina's waarin ik selecties van mijn bloggerperiode heb geplaatst. Ik heb daarbij gekozen voor stukjes die wat meer inhoud hadden en wat minder tijdgebonden waren dan dat ik het afgelopen half jaar over het algemeen heb uitgeboerd. Commentaren neerzetten kan niet meer, dat leek me totaal overbodig. Voor wie Suffie nog niet zo lang kent misschien een aardige bloemlezing, voor de anderen een aanwijzing dat ik mijn verblijf hier op deze aardbol serieus wens te nemen.

Door Suffie

Zaterdag 06 Juli 2002 te 04:19 am

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.