Wederopstanding

Geen reacties

Deze week wederom in het nieuws: wetenschappers zijn ernstig van plan om de in 1936 uitgestorven Tasmaanse tijger een wederopstanding te laten beleven. Niet door het laten verrichten van een wonder, maar door de beesten te klonen uit genetisch materiaal dat de wetenschappers voor handen hebben. Nu is er van veel uitgestorven dieren DNA aanwezig, maar de Tasmaanse tijger heeft een streepje voor. Ergens in Wetenschapsland zwerft namelijk een Tasmaanse tijgerembryo rond, die niet zoals gebruikelijk is bewaart in formaline, maar op alcohol. En alcohol schijnt het genetisch materiaal zo mooi intact te laten, dat deze heel goed als basis van een kloonexperiment kan worden gebruikt.

Hoewel de eerste gekloonde Tasmaanse tijger pas over minstens 10 jaar het licht zal zien, wordt er uiteraard druk gespeculeerd over de volgende stap. De dodo? De Neanderthaler? De Cro Magnon? Of zou er belangstelling zijn voor het laten herleven van belangrijke personen uit de historie?
Nu is Suffie van mening dat niet alleen genetisch bepaalde eigenschappen de mens tot prestaties drijven, maar ook zijn omgeving. Nature en nurture, dus. Dat hebben de makers van de film "The boys from Brasil", deze maand nog op TV, goed begrepen. In deze film worden 86 Hitlerkloontjes geproduceerd op basis van DNA van de fuhrer. Om de juiste ontwikkeling van de jongens te garanderen, worden de leefomstandigheden en de opvoeding van Hitler nauwgezet nagebootst.

Maar waarom niet verder gegaan? De lijkwade van Turijn, waarvan wordt beweerd dat deze gebruikt is om het opgebaarde lijk van Jezus Christus na diens kruiziging af te dekken, schijnt mogelijk DNA restanten te bevatten van de zoon God's. Het ligt dus voor de hand dat vroeg of laat ook in die richting gedacht gaat worden. Voor de mensen die dit experiment aan zouden durven, is het dan, met het oog op de wetenschappelijke slagingskans van deze waarlijke wederopstanding, wel te hopen dat de verlosser toentertijd een stevige borrel lustte..

Door Suffie

Vrijdag 12 Juli 2002 te 09:58 am

Geplaatst in Het leven

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.