Zou het..??

Eén reactie

Suffie is nooit een tegenstander geweest van het paarse regime van de afgelopen acht jaar, maar ??n ding moet wel even worden aangestipt:

Als er namelijk ??n stroming of bedrijfstak in de afgelopen jaren door betutteling door de paarse overheid ten onder is gegaan, dan is het wel de Nederlandse popmuziek.

Eerst waren het de aangescherpte milieunormen die het voor veel poppodia vrijwel onmogelijk maakten om live-acts in huis te halen, en veel zaaleigenaren deden besluiten om of hun entertainment te beperken tot het inhuren van plaatjesdraaiers, of hun tenten te sluiten omdat ze de waanzinnige kosten voor aanpassing en isolatie van hun pand niet meer konden betalen.

Daarna was het de nieuwe belastingwetgeving die het met name beginnende popmuzikanten vrijwel onmogelijk maakten om hun talenten in redelijkheid ten gelde te maken.

Als laatste waren daar de nieuwe ARBO-normen, die bepaalden dat geluidstechnici en roadies niet langer meer mochten werken met hoge geluidsniveaus en slechts onder strenge voorwaarden zware speakers en flightcases mochten versjauwen. Resultaat: nog meer kosten voor bandjes en artiesten.

Nu gebeuren er een aantal dingen ineens snel achter elkaar.

Een: Sinds vorig jaar staat de Nederlandse symphonische groep Kayak, die vooral populair was in de jaren zeventig, weer op de Nederlandse podia. Ondertussen zijn er twee nieuwe studio CD's en een live-CD van de groep op de markt gebracht en bereidt de groep alweer zijn tweede toernee binnen twee jaar voor.

Twee: in het kabinet Balkenbende wordt de post van staatssecretaris van Cultuur & Media bezet door LPF man Cees van Leeuwen. Deze meneer maakte begin jaren zeventig als bassist deel uit van de toen internationaal bekende popgroep... Kayak!

Nu denkt Suffie dat de heren van Kayak in hun doorstart helegaar niet zitten te wachten op alle beperkingen en het bureaucratische geneuzel in de hedendaagse muzieksector. En gezien het nu al legendarische LPF-imago van handjeklap en vriendjespolitiek zou het Suffie niet verbazen als veel van de opgelegde beperkingen in de komende tijd stilletjes zouden verdwijnen. En het zou wel h??l raar zijn als alleen Kayak daarvan zou profiteren.

Zou de LPF ons dan toch nog iets goeds gaan brengen..??

Door Suffie

Donderdag 22 Augustus 2002 te 8:59 pm

Geplaatst in La musique

Eén reactie

  1. Hoop doet leven !!!!

     Oh Jee

    Oh Jee

    23-08-’02 07:10

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.