Ook al te veel...

Veertien reacties

Het evenwicht in het ons bekende Einsteinsiaanse universum wordt feitelijk bepaald door twee belangrijke natuurwetten, namelijk de Wet van behoud van materie en de Wet van behoud van energie. Deze zorgen ervoor dat geen enkele gebeurtenis binnen de begrenzingen van het heelal invloed heeft op diens grootte, hoedanigheid en levensduur.

Op het niveau van meso- of microkosmos kunnen zich echter wel degelijk verstoringen voordoen, en daar valt deze ook onder: Suffie is te veel. Niet in aantal, er is er maar ??ntje en dat is Suffie. Er is echter een disproportionaliteit tussen Suffie's aantal en Suffie's feitelijke massa en volume. En dat brengt een onbalans voort, een oneerlijkheid zelfs. Met de hoeveelheid weefsel die in Suffie's fysieke verschijning in gebruik is, zouden moeiteloos twee topmodellen kunnen worden samengesteld. En dat hoort niet!

Suffie heeft inmiddels de subtiele hints uit zijn omgeving begrepen, bijvoorbeeld het hem opgelegde verbod om zich op sportvelden te begeven zonder voorafgegane aankondiging aan het Nederlands Seismologisch Instituut. Of het bommetjesverbod in de plaatselijke zwembaden op de dagen dat Suffie zijn baantjes pleegt te trekken. Maar ook het vriendelijke aanbod van een bekende sportkledingfabrikant om tegen gereduceerd tarief T-shirts per strekkende meter te leveren, zegt Suffie genoeg.

Suffie is teveel. Suffie moet minder worden. Beter voor Suffie zelf, beter voor zijn omgeving en beter voor het kosmisch evenwicht.

Nu is Suffie niet de enige logger die de drang voelt toch lichaamsvermindering cq. -versteviging. Zie daarvoor tevens de logs van Luna (wegens Ibiza), Els (wegens sculptuurangst) en Marti (wegens zachtheid). Helemaal uit de lucht vallen komt Suffie's inzicht dus kennelijk niet...!

Suffie moet dus volume kwijt zien te raken. Daartoe heeft Suffie zichzelf tot doel gesteld om een goede bewegingsmethode op te doen, alsmede een fijn dieet...

En daar, beste lezers, komt u om de hoek kijken! Stuur uw suggestie voor een traningsprogramma of dieet op naar suffie@suffie.com of laat deze achter in Suffie's reactieding. De meest originele of bruikbare suggestie wordt beloond met een origineel Certificaat van Dank- en Steunbetuiging, ondertekend door de raad van bestuur van The Suffie Holding Group.

Het eventuele topmodel dat door Suffie's vermindering vrij zou moeten komen, houdt Suffie graag voor eigen gebruik...

(wordt vervolgd)

Door Suffie

Maandag 26 Augustus 2002 te 10:04 am

Geplaatst in Het leven

veertien reacties

 1. weblogland wordt stilaan dieetlogland… als dat geen verenging inhoudt!

   tweet

  tweet

  (URL)

  26-08-’02 10:15

 1. Straks glijden we inderdaad af naar het uitwisselen van recepten…

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  26-08-’02 10:32

 1. VJ, merci voor het oplichten van een tipje van de sluier!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  26-08-’02 12:08

 1. Laat ik maar direct met al mijn zachtheid in huis vallen: een dieet werkt nooit. Je valt er wel van af, maar zodra je weer normaal gaat eten komt het er – hardnekkiger dan ooit – weer aan. Het welbekende jo-jo effect. Daar schiet Suffie niks mee op.

  Wat Suffie te doen staat is net zo simpel als moeilijk: gezond gaan eten, drie maaltijden per dag en als tussendoortje zo’n verrekt appeltje of iets. En dan volhouden.

  Het klinkt zo simpel, maar het is zo moeilijk: je eetgewoonten (en drinken trouwens ook) rigoreus veranderen en dat stug volhouden. In den beginne kunnen van die vezeltabletten helpen tegen de honger, maar pas daar gruwelijk mee op!

  Qua sport: awel, met zwemmen is Suffie reeds goed bezig! Informeer anders bij een goede sportschool en laat een programma opstellen. Maar in mijn ervaring wordt dat vaak niet volgehouden. Andere opties: domweg all??n de auto nemen als je moet en verder alles met de ouderwetse benenwagen of de fiets.

  Bovenstaand advies bevat geen humor, is niet leuk en al helemaal niet makkelijk. Pluspunt: het is het enige met een gezond, blijvend resultaat…

  Tot slot goed nieuws: veel sex! Da’s de beste sport die er is, in vele opzichten…

   Marti

  Marti

  (URL)

  26-08-’02 12:08

 1. Ik kan me alleen maar bij Marti aansluiten. Zou ter aanvulling nog wel kunnen zeggen: raadpleeg een dietiste. Een dietiste op wie je knetterverliefd wordt en voor wie je heel goed je best wilt doen. Zorg wel dat het geen obsessie wordt, dat kan namelijk als nadeel hebben dat je het afvallen saboteert om langer bij haar te mogen blijven..

   Puck

  Puck

  26-08-’02 12:13

 1. Suffie heeft ooit een di?tiste gehad, die hij de koosnaam Eucalypta had toebedeeld…

  Wellicht dat dat achteraf van invloed is geweest op Suffie’s eetgewoontes..

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  26-08-’02 12:17

 1. Marti: had ik daar nu niet zo zoetjesaan wat van moeten gaan merken??

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  26-08-’02 12:19

 1. Ik drink ten tijde van twijfel over met z’n hoevelen ik ondertussen ben enorm veel thee en water en eet alleen nog maar crackers met tomaat en komkommmer… Het zal niet voor iedereen werken maar ik ben dan binnen een maand weer terug bij af.

   Omar

  Omar

  (URL)

  26-08-’02 19:39

 1. Wordt ‘t dan ook niet tijd voor mij dat ik een di?tiste (let op de puntjes op de ‘e’, Puck ;-p) neem? Wordt ik misschien ook ooit knettergek verliefd. (kan voordelen hebben, toch?)

   Ton

  Ton

  (URL)

  26-08-’02 20:52

 1. Ja, hoho, Suffie, ik wil niet zeiken, maar volgens mij gingen wij woensdag een paar lekkere vette bakken tapas eten! Hoe gaan wij dit in ons dieet inpassen dan? Of begin je donderdag? ;-)

   Luna

  Luna

  27-08-’02 01:33

 1. Luna, dat is allemaal ingecalculeerd…!!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  27-08-’02 07:22

 1. Ah. Ik begrijp het al. Je moet dus rigoreus je eet en drink gewoonten veranderen.

  In acht nemend dat een biertje een bruine boterham met kaas is, moet je dat broodje dus laten liggen en een biertje nemen?

  Ervaring leert dat gedurende de avond vordert, het er op de WC ook net zo hard weer uitkomt. Stroomt dus lekker door.

  Zoiets?

   Rolandow

  Rolandow

  30-08-’02 16:29

 1. Roland, je bent in ieder geval op de goede weg!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  01-09-’02 09:12

 1. wellicht kun je je maaltijden beperken tot ouwe koeken die je nog in de kast vond? ben je heel snel klaar met eten…

   karin

  karin

  01-09-’02 21:27

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.