Vlieg er eens uit...

Negen reacties

Het had weinig gescheeld of de traumahelicopter van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen had niet meer gevlogen, in verband met bezwaren van twee milieubewegingen en een omwonende. Kijk, dat is weer echt Nederland, waar een instituut, waarvan bewezen is dat het op jaarbasis meerdere mensenlevens kan redden, kan worden getorpedeerd door een stelletje vogelaars en een ouwe zeikerd die zijn huis niet heeft ge?soleerd.

Dat milieu-aspect (het ding maakt herrie!) snap ik al niet. In de afgelopen zomer is het halve Ornithologische Handboek aan vogels in mijn tuin neergestreken, en voor zover ze niet door die kutkat van de buren uit de bomen werden gemept (ach, zo is de natuur...), gingen ze allemaal weg met vers kroost, ondanks helicopters, vliegtuigen, bromfietsen, een gitaarspelende bewoner en de dagelijks gillende debiele zoon van de buren. Rot op met je natuurschade!

Nee, zeggen ze dan, het gaat om het principe. Dat ding mag niet vliegen omdat de democratische rechtsgang nog niet genoeg is uitgemolken, omdat nog niet elke bodemprocedure is bewandeld, omdat nog niet elke buurtsukkel zijn mening heeft mogen verkondigen bij een hoorzitting.

En ook daar blijkt dan weer de hypocritie van het democratisch denken. Neem nou eens de illegale straatraces. Daar moet de overheid zich vooral niet mee bemoeien, die mensen doen geen vlieg kwaad. Laat de politie zich vooral bezig houden met boeven vangen in plaats van die onschuldige jongens achterna te zitten. Overheid rot op met je betuttelzin!

Maar nu er vorige week zich eentje bij een straatrace te pletter heeft gereden, kan je er op wachten dat de overheid de wind van voren krijgt. Dan had de politie in moeten grijpen, had men het nooit mogen gedogen en krijgen de gemeenten de wind van voren omdat ze deze illegale praktijken hebben toegelaten.

Waarom moet zo heli op de grond blijven staan? Waarom zo'n nonchalance over mensen die zich te pletter rijden? Omdat de meeste mensen zoiets hebben van: mij overkomt zoiets niet... precies dezelfde reden waarom mensen zo grif doneren aan vuurwerk, gokken en dure auto's en zo weinig aan zaken als hartstichting en kankerfonds...

Maar dat is een solipsistische illusie. Het gebeurt je namelijk wel, tenminste een deel van ons. Iedereen houdt zijn eigen angsten in toom door zich te verbeelden dat alle narigheid altijd voor een ander is. En komt op den duur bedrogen uit...

Zo kan het dus gebeuren dat je vroeg of laat een keertje, bij het oversteken door rood licht, gegrepen wordt door een straatracer en moet worden afgevoerd naar een ziekenhuis dat buiten de kantooruren geen Spoedeisende Hulp afdeling ter beschikking heeft. Met een kruiwagen vermoedelijk, want een ambulance mag daar door een serie bezwaarschriften van de plaatselijke kikvorsenbescherming natuurlijk niet meer komen...

Door Suffie

Donderdag 29 Augustus 2002 te 8:41 pm

Geplaatst in Het leven

negen reacties

 1. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar die buurtbewoners moeten zelf maar eens een auto-ongeluk krijgen waarbij ze gered moeten worden door een traumaheli die niet vliegt vanwege geluidsoverlast.

   Ab

  Ab

  (URL)

  29-08-’02 21:03

 1. Ab: dat dacht ik zelf ook, om eerlijk te zijn.

  Vanaf balkon kan ik de heli trouwens zien — of inmiddels niet meer. Hij is weg. Vliegverbod voor de komende 6 maanden omdat het [let op!!] maatschappelijk belang niet goed is aangetoon, dus alleen binnen de regeltjes vliegen.

  Dit obv protest van ??n omwonende en 2 milieubewegingen.

  Ladies and gentleman: welcome to Holland!

   Marti

  Marti

  (URL)

  29-08-’02 22:08

 1. Ach, een aantal mensen in Nederland is al jaren de weg kwijt. Die helicopter mag dan misschien niet vliegen, maar vanmorgen hoorde ik dat er wel een vliegtuig ingezet gaat worden om een otter, repeat otter te gaan zoeken. Het is een van de zes otters die zijn uitgezet en uitgerust met een zender. NOg even en ‘het buitenland’ komt een hek om Nederland zetten met een bordje erop…

  30-08-’02 00:23

 1. Sorry, mijn naam was weggevallen bij bovenstaande post…

   CasaSpider

  CasaSpider

  (URL)

  30-08-’02 00:24

 1. Laatste nieuws is dat de provincie het vliegen zal “gedogen”. Hij gaat dus niet aan de grond… zegt men…

  Maar toch…

   Suffie

  Suffie

  30-08-’02 07:06

 1. Heel goed Suffie om dat eens aan de kaak te stellen, ben het volledig met je eens. En dat is dan ook ??n van de redenen dat ik al een hele tijd geleden Nederland heb verruilt voor Frankrijk, waar uiteraard ook weer niet alles is zoals je het graag zou willen, maar dan soort tuttelarijen (mooi woord) toch niet bestaan.

   RUDY

  RUDY

  (E-mail )

  30-08-’02 08:03

 1. Kunnen we Nederland niet gewoon laten bezetten (alleen liever niet door de oosterburen)

   Jan

  Jan

  (E-mail )

  30-08-’02 11:46

 1. Willen we daar beter van worden, dan zal het toch een buitenaardse bezettingsmacht moeten worden…

   Suffie

  Suffie

  30-08-’02 15:10

 1. Ik heb mijn vermoedens dat de klachten van omwonenden een beetje opgeblazen/verzonnen en/of gebruikt worden om de ware reden van het aan de grond willen houden te verbergen.

   Uniquehorn

  Uniquehorn

  (URL)

  30-08-’02 16:49

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.