Strijd & Verlies

Vier reacties

Deze week overleed Rob. Oom Rob eigenlijk, maar die titel schonk hij ons graag. Rob was de broer van mijn moeder. Iedere familie heeft wel zo'n figuur rondlopen die op ??n of andere afwijkt van de kudde: het zwarte schaap, de excentriekeling, de familiepias, de Peetvader, de uitgestotene of de pater familias.

Rob was onze avonturier, een man die het gezegde twaalf ambachten, dertien ongelukken nieuwe betekenis gaf, maar wel met stijl en variatie: boekhouder, werkeloze, multinationaldirecteur, standbouwer, econoom, decorontwerper, raadslid, steuntrekker, burgemeester, acteur, arbiter, provinciale statenlid, belastingadviseur, toneelregisseur en misschien nog een aantal baantjes die ik heb gemist. In ieder geval was Rob iemand bij wie je je niet hoefde te vervelen. Rob was een visionair, de man met de vlotte babbel, de clown en de politieke luis in de pels, iemand die je aankijkend met zijn grote, onschuldige, trouwe hondenogen, de grootst mogelijke waanzin kon vertellen zonder dat iemand het door had. Rob kende slechts twee soorten mensen: onvoorwaardelijke fans en verbeten tegenstanders en het maakte hem geen moer uit of hij nou de vuilnisman een kus gaf of een minister in zijn zak trapte. Zijn leven bracht hem uitzinnig geluk, maar ook diepe dalen. Een voortdurende strijd met zijn eigen ambities. En hij won vaak.

Rob was het afgelopen jaar erg ziek en zijn ziektebeeld was net zo grillig als zijn leven: meerdere bypasses, een broekoperatie, dialyse, een waslijst met complicaties, virussen en bacteri?n en uiteindelijk het einde. Hij streed, zoals hij zijn hele leven streed, en verloor...

Iedere familie heeft wel zo'n figuur rondlopen. En altijd komt er een tijd dat de familie afscheid moet nemen. Het hoort er bij en het leven gaat door, voor iedereen.

Maar dit keer was het toevallig wel mijn Ome Rob...

Door Suffie

Zaterdag 07 September 2002 te 09:21 am

Geplaatst in Rotting en Verval

vier reacties

 1. Sterkte!

   Mirjam

  Mirjam

  (URL)

  07-09-’02 10:34

 1. Sterkte met dit verlies Suffie.

   Mootje

  Mootje

  (URL)

  07-09-’02 14:56

 1. Ik heb dit stukje nu al een paar keer gelezen en telkens denk ik dat ik wel eventjes “de juiste woorden” zal bedenken. Not, dus. Maar je weet het denk ik wel. Dikke knuffel!

   Marti

  Marti

  (URL)

  08-09-’02 13:10

 1. Dank je Marti…. ;-)

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  08-09-’02 16:07

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.