Medisch complot

Acht reacties

Wordt u ook zo moe van al die berichten dat het slecht gaat in de zorgsector? En verbaast u zich dan als particulier verzekerde ook zo over de bedragen die sommige doktoren en andere medici durven te vragen? En het wordt steeds meer! Een belletje naar de dokter met de vraag of er nou twee of drie druppeltjes in het linkeroor moesten, levert de volgende dag meteen al een rekening op voor een "telefonisch consult". Nog even en we krijgen een giro op de mat, omdat we op straat per ongeluk de dokter gedag hebben gezegd.

Mijn orthodontist, mijn beugeldokter dus, spant wat dat betreft de kroon. Al enkele jaren lang stort alleen ik al een maandelijks bedrag bij hem op de bank dat voldoende moet worden geacht om zijn high-tech pandje ruimschoots te bekostigen. Voor elk stukje draad, voor elk grapje van de assistente en voor ieder telefoontje voor een afspraak dient te worden betaald, en niet zo'n beetje ook. En toch heb ik de afgelopen maanden sterk de indruk dat dit nog steeds niet voldoende is om zijn exhorbitante levensstijl te bekostigen. Nee, volgens mij zit hij zelfs in de problemen!

Deze week had hij een nieuwe truk bedacht om nog wat geld in het laatje te brengen: hij liet zijn assistente opbellen met het verhaal dat er mogelijk een foutje was gemaakt met mijn beugel en dat ik deze diende te laten controleren. Nu heb ik een pesthekel aan twee dingen: afspraken op mijn vrije dag (en die was vandaag) en onduidelijke of nutteloos lijkende behandelingen door dure dokters en therapeuten. Dit riekte naar beide!

En dus was ik op mijn hoede toen ik vanmorgen op mijn afspraak verscheen. En terecht! Ik was de enige pati?nt, duidelijk een noodgreep om snel aan geld te komen. De stroom was uitgevallen of afgesloten en de behandelkamer was volgezet met kaarsen. Alsof je bij dat licht in iemands mond kan kijken, toe nou! Het viel me op dat meneer zelf niet de moeite had genomen om te verschijnen, maar al het werk (ook al was ik dan maar alleen) had overgelaten aan ??n assistente. Anders dan bij andere afspraken, zaten vandaag haar blonde lokken keurig in de krul, had ze zich netjes opgemaakt en een lekker luchtje opgedaan, en droeg ze een luchtig niemendalletje. De ploert, dacht ik. Hij had haar gewoon van haar vrije dag weggeroepen om het vuile werk op te knappen en ze had niet eens de tijd gehad om haar werkkleding aan te trekken. Sterker nog, ze had niet eens de kans gehad om haar boodschappen naar huis te brengen, want de flessen wijn stonden gewoon in de behandelkamer. Inhalige schoft!

Terwijl de assistente een bakje koffie voor me inschonk (goeie morgen! Zijn dat de hygi?nevoorschriften die je je personeel bijbrengt), vroeg ik voorzichtig voor welke verschrikkelijk belangrijke behandeling ik zo plotseling moest verschijnen. Kennelijk voelde ze de bui al hangen en om me gunstig te stemmen kwam ze heel dichtbij me staan en legde een hand op mijn borst. Maar ze kon er niet omheen en uiteindelijk zei ze het ook eerlijk: "geen behandeling vandaag, ik wilde je gewoon graag zien."

Natuurlijk ontplofte ik terplaatse en riep ik dat ik niet van plan was om ook maar een cent te betalen voor een ingelaste, extra controle. Een controle die nergens over ging en bovendien onder deze omstandigheden nooit iets kon opleveren. Prompt barstte de assistente in janken uit, vooral toen ik haar fijntjes vertelde dat ik me niet wenste te laten naaien, nu niet, volgende week niet en nooit niet.

Thuis gekomen belde ik de beugelsmit op zijn priv?nummer op. De schijnheil wist van niets, zei hij, de tent was gesloten en er waren geen afspraken. Me reet, riep ik, als je geld wilt verdienen en het mislukt, dan moet je er ook eerlijk voor uitkomen. Maar hij bleef ontkennen en uiteindelijk heb ik de hoorn op de haak gesmeten.

Mijn werk heeft mij assertief gemaakt. Met name de laatste jaren krijg ik steeds meer voldoening in het opkomen voor mijzelf en het aan de kaak stellen van misstanden. Ik zou dus nu erg trots op mijzelf moeten zijn.

Waarom heb ik dan nu het gevoel alsof ik de laatste trein heb gemist..?

Door Suffie

Maandag 09 September 2002 te 10:37 am

Geplaatst in Het leven, Seks & Lust

acht reacties

 1. LOL!
  Het voordeel: er komt altijd een volgende trein.
  Het nadeel: nooit wanneer je er een nodig hebt en hoe goed je ook oplet: omleidingen strooien roet in het eten.

  Stug volhouden ?n laat je niet beet nemen door een beugelboer en zijn assistenten :-)

   Marti

  Marti

  (URL)

  09-09-’02 11:54

 1. “De orthodontist spant wat dat betreft de kroon”: schitterende woordspeling! :-)

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  09-09-’02 14:22

 1. Ik had nog een mooiere, maar die kon bij nader inzien toch niet door de beugel…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  09-09-’02 14:44

 1. Trein? beter d?t dan een conducteur die je gebit renoveert.

   jp

  jp

  09-09-’02 16:18

 1. Medisch complot bestaat echt, vandaag in de krant: Bijna organen weggehaald bij schijndode. Ziekenhuis weigert elk commentaar.

   Ab

  Ab

  (URL)

  09-09-’02 20:39

 1. Loop nooit achter een gemiste trein of vrouw aan, over vijf minuten komt de volgende :)

   RUDY

  RUDY

  10-09-’02 09:07

 1. Rudy: over 5 minutenkomt de volgende? In welk land woon jij, dat de treinen nog gewoon om de 5 minuten voor komen rollen?! :-)

   Marti

  Marti

  (URL)

  10-09-’02 10:08

 1. Halverwege ging er pas een lampje branden. Wat een geweldig verhaal.

  Wat komt u doen, als ik mag vragen? ‘Ik wou graag een afspraak maken voor de halfjaarlijkse controle!’ ‘Gaat u maar liggen’

  Zoiets kan toch ook niet door de beugel. De rekening komt gewoon 2 dagen later! 16.40 euro

   Neneh

  Neneh

  (E-mail ) (URL)

  10-09-’02 14:32

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.