Cloaca

Twee reacties

Als je er over nadenkt is het menselijk lichaam in enkele opzichten nog steeds behoorlijk inefficiënt! Mochten we ooit hebben gedacht dat de evolutie voor ons wel zo'n beetje ten einde liep, dan hebben we het goed mis!

Neem nou eens de voortplanting. Wat een drama! Dat onze Lieve Heer nooit op het idee is gekomen om ons eieren te laten leggen is me een godsraadsel. Wat zou ons leven er anders uitzien als onze moekes gewoon eieren zouden leggen. Niet van de ronde harde dingen, zoals van een kip, maar meer soepel en leerachtig, zoals bij haaien en krokodillen. Denk maar eens even mee: nooit meer puffen, nooit meer navelstreng knippen, nooit meer persweeën, nooit meer maandenlang als een grobbekuiken door het huis heen zwabberen, geen zwangerschapsstriemen meer, geen ruggeprikken meer, geen bekkeninstabiliteit meer en ook, maar dat is natuurlijk maar bijzaak, geen maandenlange pikstraf meer voor papa omdat die buik zo vreselijk in de weg zit. Gewoon als de tijd daar is, even hurken, ei leggen en doorgaan met je leven.

Toch is er in die ontwikkeling nog wel een hobbel te nemen, tenminste als we de kip als voorbeeld nemen. Kippen en hanen hebben namelijk geen kutten en lullen, maar maken bij de voortplanting gebruik van hun cloaca. En daar zit ook een beetje mijn weerstand. Een cloaca is namelijk multifunctioneel. Een kip piest en poept eruit, legt er zijn eieren mee en laat zich via hetzelfde gat ook bevruchten, terwijl de haan via datzelfde gat ook zijn zaad loost.

Ga ik dit beeld vertalen naar de mens toe, dan wordt de lust mij eigenlijk al een beetje ontnomen. Neem nou eens orale seks. Onmogelijk zonder eerst eens rustig je partner uit te horen over wat hij of zij de vorige dag heeft gegeten. Hebben wij in onze huidige uitvoering namelijk nog enige mogelijkheid om cunnilingus en defaecatie te scheiden, dat is er dan niet meer bij! Maar ook even rustig op de pot gaan zitten met een Libelle of Strijdkreet wordt onbereikbaar, het is continu opletten of je nou echt zit te poepen, of dat je per ongeluk je kroost een zeemansgraf bezorgd. En plassen? Even een boom opzoeken en je zwager een hand geven kan verstrekkende gevolgen hebben, vari?rend van een onverwachte, dampende bolus tot een ongewilde en verspillende zaadlozing.

Goed, misschien dat we in dit geval moeten buigen voor de charmes van de ouderwetse pen-en-gat constructie. Tenslotte is die zo gek nog niet. Wellicht dat geleerden in een verre toekomst, door middel van genetische manipulatie en geleide evolutie een menselijk lichaam kunnen scheppen met alle voordelen van beide systemen.

Tot dan zullen we onze broederschap met de kip moeten beperken tot de maaltijd...

Door Suffie

Zondag 15 September 2002 te 4:48 pm

Geplaatst in Drank & Voer, Seks & Lust

twee reacties

 1. Euh … j??tje! :-)
  Ach, zwanger zijn is niet leuk en bevallen beviel me helem??l niet, maar het is altijd nog stukken beter dan een ei leggen ;-)

   Marti

  Marti

  (URL)

  16-09-’02 10:26

 1. Nou, vandaar die zachte schaal!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  16-09-’02 10:36

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.