Voor & na

Tien reacties

Als je op latere leeftijd aan een beugel begint, gaat het meestal niet zo vlotjes. Je kaken groeien niet meer en het bot is harder. Dat maakt het dragen van een beugel voor volwassenen een langdurige en uitputtende kwestie. Bovendien zijn er stampen mensen in mijn kennissen- en vriendenkring die mij nog nooit zonder beugel gezien hebben. Sterker nog, mijn eigen zoon (8), heeft geen enkele bewuste herinnering van Papa zonder steigerdelen in zijn mond.

Vanmorgen is hij eruit gehaald. Geen feestje, maar een moeizame sessie met veel hak- en breekwerk door een nieuwe en niet al te zachtzinnige assistente (de "oude" schijnt me om één of andere reden niet meer te willen zien). En toen ik, na anderhalf uur hulpeloos achterover in een stoel hangen, duizelend naar buiten kwam, compleet met geperforeerde lip en plukken roze stopverf in mijn mondhoeken, begreep ik dat ik met mijn beugel afscheid had genomen van een tijdperk.

En een nieuw tijdperk is ondertussen aangebroken. Een tijdperk waarin de ruimtes moeten worden gedicht die mijn beugel heeft veroorzaakt, een tijdperk vol slijptollen, bruggen, implantaten en kronen. En zoals het er nu uit ziet, zal ook dit enige tijd gaan duren.

Die mouthwarming party houdt u dus nog even te goed...

voorna.jpg

Door Suffie

Maandag 16 September 2002 te 1:19 pm

Geplaatst in Het leven

tien reacties

 1. Leven is leuk, maar tandgedoe zou er niet bij moeten horen. Zo te lezen nog een lange weg te gaan :(

   elisa

  elisa

  (URL)

  16-09-’02 13:38

 1. Dat “smoelt” netjes, Suf! Alleen jammer dat je er nog lang niet van af bent… Krijgen we de vervolg-behandelingen streaming te zien?

   Marti

  Marti

  (URL)

  16-09-’02 16:12

 1. Laten we het positief benaderen: gefeliciteerd met deze mijlpaal in het restauratieproces!

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  16-09-’02 16:34

 1. Wat een opluchting he, als dat ijzerwerk eindelijk weer wordt verwijderd.

   Mootje

  Mootje

  (URL)

  16-09-’02 17:33

 1. Goed gedaan, jochie! Mooie tandjes! :-)

   Ali?tte

  Ali?tte

  (URL)

  16-09-’02 22:39

 1. ik weet nog wat een heerlijk en raar gevoel het was om na vijf jaar plaatjes met m’n tong over m’n weer (enigszins) gladde tanden te gaan. maar ik was wel gewoon zeventien toen m’n beugel eruit mocht en vastbesloten nooit meer iemand aan m’n gebit te laten sleutelen.

   charlotte

  charlotte

  (URL)

  16-09-’02 22:48

 1. Ik heb 3 jaar een beugel gedragen en ik was euforisch toen-ie eruit ging. Ik had ineens ruimte over in mijn mond en de sensatie die ik beleefde toen ik met mijn tong over mijn gladde tandjes ging ipv dat hekwerk is onbeschrijfelijk!

  Gefeliciteerd!

   JQN

  JQN

  (E-mail ) (URL)

  17-09-’02 16:05

 1. Zoveel jaar ijzerwerk en nu nog kronen, bruggen en implantaten, die tandarts heeft wel een goeie klant aan jouw.

   Ab

  Ab

  (URL)

  17-09-’02 22:09

 1. Ab: hij heeft wel elk jaar een grotere auto…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  17-09-’02 22:37

 1. heb je nu een draadje achter je tanden?

   meander

  meander

  (E-mail )

  27-03-’03 21:53

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.