Krak..

Drie reacties

Heeft u enig idee hoe heerlijk het is om een rauw worteltje te eten? Gewoon zo'n ding in je mond douwen en hem met luid gekraak door te bijten? Of er met je tanden ringetjes in te slijpen? Ik wel!

Ruim vijf jaar lang heb ik deze geneugten moeten missen, heb ik mij moeten behelpen met tot moes of tot zachte stengels gekookte penen. Waarom? Vanwege die rotbeugel. Beugels zijn funest voor harde wortelliefhebbers. Ze breken af of verbuigen, plakkertjes raken los en vaak loop je nog uren daarna wortelrestanten uit hoeken en spleten te peuren. En na een paar vruchteloze en onbevredigende pogingen stop je er maar mee...

En dat is jammer! Worteltjes zijn namelijk niet alleen erg lekker, maar ook nog eens razend gezond. Worteltjes vormen een bron van vitamine C en caroteen en leveren daardoor volgens de overlevering een belangrijke bijdrage aan het optimaal blijven van ons gezichtsvermogen.

Wellicht is hier dan ook een verklaring te vinden voor het feit dat veel kinderen die een beugel hebben ook een bril dragen! Ze eten te weinig wortels, worden daarin belemmerd door de stellages in hun mond! Feitelijk hebben we geen flauw benul wat we die schaapjes allemaal aandoen door ze zo'n ding in hun mond te douwen!

Ondertussen zit ik achter het toetsenbord met een kommetje vers geschrapte worteltjes die in een razend tempo in mijn mond verdwijnen. Genieten! En bovendien dus gezond...

En zo beschouw ik de kettingreactie die mijn beugelverwijdering ongetwijfeld op gang heeft gezet. Omdat mijn beugel weg is, eet ik meer worteltjes. Daardoor wordt mijn gezichtsvermogen beter. Binnenkort schuif ik ook mijn bril aan de kant, wat niet alleen een aanzienlijke kostenpost minder is, maar ook een esthetische opsteker. Daardoor zal ik me meer gaan interesseren voor de buitenwereld, andere mensen en gezonde voeding. Ik zal vermoedelijk ijdeler worden, meer aandacht besteden aan mijn uiterlijk, af gaan vallen door het naar binnen schuiven van meer verantwoorde voedingsmiddelen.

En uiteindelijk zal er een nieuwe Suffie ontstaan, een man van de wereld, een womanizer, een Griekse God! Een viriele superman, boordevol vitaminens en caroteen!

Dames! Suffie is back! Get it while you can! Profiteer en beleef de geneugten die horen bij het ondergaan van het verschijnsel "MAN"..!! Kom tot mij en geniet!! Allen!!

En als u dan toch langskomt, neem dan meteen een nieuw bosje worteltjes voor me mee...

En welk voer doet uw hart sneller kloppen?

wortel.jpg

Door Suffie

Zaterdag 21 September 2002 te 2:59 pm

Geplaatst in Drank & Voer

drie reacties

 1. mmwoehaaaaaaaaaahhhh!!!!!!!

   opa-buiswater

  opa-buiswater

  21-09-’02 15:06

 1. “En als u dan toch langskomt, neem dan meteen een nieuw bosje worteltjes voor me mee…”

  ROTFLMAO!

   Marti

  Marti

  (URL)

  21-09-’02 15:13

 1. In het kader van de felbegeerde status van Griekse God moet ik toch even collegiaal waarschuwen dat een overdosis caroteen zowel het hoofd- als het schaamhaar op den duur oranje doet kleuren. Een oranje Griekse God lijkt me niet het door u gewenste effect. De dames krijgen dan waarschijnlijk meer te maken met de geneugten die horen bij het ?ndergaan van het verschijnsel “ZON”..!!
  ;-))

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  21-09-’02 18:36

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.