Uiterlijk & Baan

Vijftien reacties

Gisteren had ik een lunchafspraak met een ex-vriendje van me, Jordy, zoals we wel vaker doen als één van ons behoefte heeft in een praatje. Oh, Jordy was héél begrijpend en troostend toen ik vertelde over Rogier en mij. Maar dat ik me zorgen maakte over mijn baantje, daar snapte hij helemaal niets van! Met mijn smoeltje had ik toch zo een baantje? Blouse open en ik mocht mijn eigen salaris vaststellen en promotie was een kwestie van even onder het bureau...!

En dus zat Jordy even later alleen aan tafel en stond ik op de tramhalte mijn lot te vervloeken. Feit is dat er nog steeds mensen zijn (meestal mannen) die denken dat werkgevers aan je voeten liggen als je er een beetje leuk uitziet. Ik word daar zo zoetjes aan een beetje moe van, misschien omdat ik mij (ook tegen Jordy) altijd verschrikkelijk heb afgezet tegen deze manier van 'carièrre maken'. Jordy wist dat, en dus kan hij van mij nu de boom in.

Een succesvolle loopbaan hebben met je uiterlijk is nog steeds heel wat anders dan succes hebben vanwege je uiterlijk. En bovendien een stuk moeilijker dan mensen soms denken. Er zijn duizenden leuk uitziende meisjes die een carièrre nastreven als model, actrice, zangeres of danseres. Dat zijn er zoveel, dat producenten, modellenbureaus, impressariaten en agenten het zich kunnen veroorloven om kieskeurig te zijn. Ik kan daar helaas over meepraten: te lang voor Miss Saigon, te bruin voor "Les Mis", te gezond voor de wintercollectie, te grote tieten voor de haute couture, te oud voor Jeans en een te grote bek voor meidengroepjes.

Wat dat betreft stamt mijn grootste frustratie uit de tijd dat een zeker modellenbureau mij geen lingerie- en badmodeklussen meer aanbood, omdat ze hoorden dat ik een litteken had van een buikoperatie. Toen ik tegenwierp dat ik sinds de operatie al weer twee shootings achter de rug had (beetje poederen doet wonderen), kreeg ik prompt mijn hele portfolio van ze terug, omdat ik dat had moeten melden. "Geen vertrouwensbasis meer" zeiden ze. Alleen al het idee dat je niet meer helemaal gaaf bent is genoeg om je uit te poepen. En waarom ook niet, meisjes zat die in een niemendalletje in de Otto-gids willen staan. Voor mij tien anderen...

Gisteravond heb ik CV's verstuurd aan iets van 15 adressen; geluidsstudio's, theaters, PA verhuurbedrijven en zelfs aan Joop van Ellende... Mooi dat ik er deze keer geen pasfoto's heb bijgedaan!

Door Suffie

Maandag 30 September 2002 te 1:35 pm

Geplaatst in Het leven

vijftien reacties

 1. Jeezus, Lynda, dat m??n je niet! Ik had Jordy met zijn ballen op de stoel gespijkerd…

  Het is z? misselijk als mensen gaan generaliseren, alleen maar omdat je een mooie meid bent! Voor je het weet heb je een cheerleader-syndroom en dat draag je de rest van je leven mee!

  Ik wil wedden dat Jordy zo’n kreukelig mannetje wat het z?nder lekker bekkie maar moeilijk denkt te hebben. Da’s namelijk makkelijk, hij kan jouw succes toeschrijven aan je borsten en zijn falen aan zijn lelijk hoofd. Dat scheelt hem de moeite om beter zijn best te doen. Laf mannetje!

  Laat je niet kisten en succes met de sollicitaties!

   Marti

  Marti

  (URL)

  30-09-’02 13:57

 1. Maar heb je een beetje tieten dan???

   Slechte Adem

  Slechte Adem

  30-09-’02 14:20

 1. Heel verstandig, al heb ik nog nooit gehoord van iemand die w?l een pasfoto bij zijn/haar cv plakte, tenzij relevant voor de functie natuurlijk.

   GillesB

  GillesB

  (URL)

  30-09-’02 14:25

 1. Als dit degene is die ik voor mij heb, is het niet eens een heel min mannetje. Beetje een sulletje zelfs… ;-)

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  30-09-’02 15:07

 1. Jordy is een lieve vent, maar een beetje ouderwets en de takt van een stooomgemaal… Heeft ondertussen gebeld om sorry te zeggen, maar snapt nog steeds niet waarom ik boos was…!!!

   Lynda

  Lynda

  30-09-’02 15:52

 1. Suffie: kon ook niet missen :-)

  Lynda: niet druk om maken, ligt bij hem!

   Marti

  Marti

  (URL)

  30-09-’02 16:50

 1. Nou weet ik toevallig dat Marti nog geen hamer kan vasthouden, maar goed: meestal helpt dreigen met vastspijkeren ook wel ;-))

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  30-09-’02 17:55

 1. Lynda, heb je ook een CV naar modellenbureaus gestuurd?? Ik wil je wel een keer in de Otto gids zien staan!!

   Slechte Adem

  Slechte Adem

  30-09-’02 20:22

 1. VJ: lieve, lieve schat: ik kan wel klussen! Bijna net zo goed als Nico :-)

   Marti

  Marti

  30-09-’02 22:29

 1. Moet je eens kijken in de Otto van de vorige eeuw… ik kom er niet meer bij. Als je de 20 gepasseerd bent, sta je vrijwel permanent op de transferlijst…

   Lynda

  Lynda

  30-09-’02 22:53

 1. “te lang voor Miss Saigon, te bruin voor “Les Mis”, te gezond voor de wintercollectie, te grote tieten voor de haute couture, te oud voor Jeans en een te grote bek voor meidengroepjes.”

  Conclusie: PERFECTE 30-er, good looking, en zelfbewust.Niets aan doen het komt vanzelf goed, kijk maar bij Marti

   G@rp

  G@rp

  (E-mail )

  30-09-’02 23:07

 1. Kijk maar bij Marti? Haha! :-)))))

   Marti

  Marti

  01-10-’02 12:51

 1. Lieve G@rp, dank je wel. Maar ik ben nog even geen 30-er…!

   Lynda

  Lynda

  02-10-’02 10:26

 1. Oepz, sorry :-))

   G@rp

  G@rp

  03-10-’02 00:03

 1. Ik zou opteren voor bovenOP het bureau trouwens… Maar ik word wel ziek van die mannen die op cruciale momenten niet begrijpen wat vrouwen bedoelen. Gemakzuchtig. En diezelfde mannen kijken vast naar Ally McBeal, want daar leer je pas echt iets over vrouwen, wedden?

   Omar

  Omar

  (URL)

  03-10-’02 12:53

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.