Motorballen

Negen reacties

De afgelopen weken heb ik regelmatig last van een pijnlijke rechterteelbal. Niet dat ik het uitgil of 's nachts niet kan slapen, maar zo'n dreinerige en op de achtergrond sluimerende pijn, die vooral opspeelt als ik even met mijn benen over elkaar wil zitten, een potje voetbal of een beetje schielijk een broek aantrek.

Uiteraard heb ik het gekwetste orgaan aan een zorgvuldig onderzoek onderworpen, maar dat leverde niets op. Ze voelen beide mooi gaaf aan, zijn niet asymetrisch, niet verkleurd, niet vergroot en produceren nog steeds ruimschoots de dagelijkse hoeveelheid genetisch materiaal. Ook Suffinnetje, die deze organen gewoonlijk wat vaker van dichtbij meemaakt, heeft geen afwijkingen kunnen constateren.

Dagen heb ik in mijn geheugen lopen wroeten. Was er iets gebeurd wat ik vergeten was? Een verkeerd aangekomen trap bij het voetballen? Een te sappige opmerking tijdens dronkenschap? Een paaltje over het hoofd gezien?

Pas toen ik enkele dagen een testikeldagboek bijhield, kwam ik er achter dat mijn klachten voornamelijk opspeelden als ik langdurig op de motorfiets had gezeten. Dat was het! Ik had een motorbal!

Reconstructie heeft ondertussen uitgewezen hoe het euvel ontstaan is. Doordat ik iets voorover over de tank hang schuif ik tijdens het rijden automatisch iets naar voren, tot het uiterste puntje van het zadel. En daarbij komt mijn testikel uiteindelijk vrijwel onmerkbaar steeds meer klem te zitten tussen lichaam, zadelrand en benzinetank. En zo'n tank is koud, hard en onhandig lomp gevormd. En die strakke motorbroek helpt ook al niet echt mee!

Nu de oorzaak bekend is, ben ik hard aan het nadenken over een oplossing. En dat is best nog wel moeilijk. Een aantal op een rijtje:

  • Een motorbroek die zo strak zit dat de testikels voorzichtig worden teruggedreven naar de buikholte. Op zich geen gek idee, maar ik heb er geen zin om na elke rit als een gek op en neer te springen om te zorgen dat ze weer naar beneden komen.

  • Een gat in het zadel maken zodat mijn rechtertestikel fijn uit de wind vrij komt te hangen. Ook geen gek idee, maar ik neem nog wel eens flinke bochten, waarbij ik mijn kont iets over het zadel verschuif. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd als mijn testikel daarbij klem komt te zitten tegen de rand van dat geproduceerde gat.

  • Een deuk in de tank slaan op de plek waar mijn testikel fijngeperst wordt. Hierdoor komt er meer ruimte voor de testikel en wordt de druk verminderd. Het vervelende is echter dat tengevolge hiervan de druk elders zal worden verhoogd. Dat zal uiteraard op de plek van de linkertestikel zijn, en het gaat mij te ver om de hele tank vol te slaan met deuken om alle kwetsbare lichaamsdelen in op te bergen.

 • Amputatie van de rechter teelbal. Niet de meest geslaagde oplossing, lijkt me. Allereerst omdat ik mijn dagelijkse productie van genetisch materiaal niet langer zal kunnen waarborgen, en dat is voor mij niet bespreekbaar. Maar bovendien ben ik bang dat de asymetrische gewichtsverdeling die hierdoor ontstaat, mijn stablititeit op de motorfiets niet zal verhogen.

Er is nog een andere mogelijkheid: berusting. Ik zou wat zwaardere veren en wat dikkere olie in de voorvering kunnen doen, waardoor de voorkant iets omhoog komt en ik minder zwaar naar voren kom te hangen. En dan vervolgens met de eventuele restgevolgen leren leven.

Zolang ik mijn huidige symetrie maar behoud....

En wat voor gat reserveert u voor uw ballen??

Door Suffie

Maandag 07 Oktober 2002 te 12:05 pm

Geplaatst in Het leven

negen reacties

 1. Dan verkoop je toch gewoon de motor? ;-)
  Overigens (ad 1): op en neer springen hoeft niet, je kunt ze ook vanuit (ergens bij) de lies terugduwen heb ik vroeger wel eens gemerkt. Ik geloof dat Japanse worstelaars die methode ook hanteren.

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  07-10-’02 14:01

 1. Die foto was er echt teveel aan, Suf.

   Joeri

  Joeri

  (URL)

  07-10-’02 16:46

 1. achterover gevallen
  trauma

   Marti

  Marti

  (URL)

  07-10-’02 21:39

 1. Werkelijk!

   Omar

  Omar

  (URL)

  08-10-’02 00:59

 1. Ben jij niet wat vaak ziek?? Ik lees bijna niks anders meer…

   waddie

  waddie

  08-10-’02 02:15

 1. STILL SHAKING :-(

  Alsjeblieft Suffie, verkoop die motor maar heel snel………. dit is te erg!

   Neneh

  Neneh

  (URL)

  08-10-’02 14:05

 1. Als ik die foto zo bekijk is er eigenlijk maar ??n oplossing voor je als je wilt blijven motorrijden. Je hebt een zijspan nodig.

   K-Noord

  K-Noord

  08-10-’02 19:28

 1. Waddie: hierin onderscheiden de mannen zich van de mietjes. Ik blijf gewoon doorwerken…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  08-10-’02 21:37

 1. Ppffftt…… die van jouw hebben gewoon een eigen helmpje nodig! :-p

   Ab

  Ab

  (URL)

  08-10-’02 22:20

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.