Dromen & Boeman

Zeven reacties

Afgelopen weekend heeft Suffie wederom gedroomd van Nico Dijkshoorn. Dat is op zich niet opmerkelijk, dat gebeurt namelijk wel meer. Maar deze keer werd Suffie niet krijzend en schuimend wakker, badend in zijn eigen zweet en urine en gedoemd de rest van de nacht in afzondering buiten de echtelijke sponde door te brengen. Nee, sterker nog: Suffie opende de ogen in volmaakte ontspanning, verkwikt en uitgerust.

Toch waren het geen voor Nico abnormale dingen die hij in Suffie's dromen uitspookte. Feitelijk probeerde hij het zieltogende lichaam van een levend gevilde dolfijn te transplanteren in de afgestroopte huid van een doodgeknuppeld zeehondje, heel alledaagse Nico-dingen dus. Een ook het feit dat hij het stuiptrekkende wezentje consequent Sebastiaan Laurijsse bleef noemen, was op zich niet opmerkelijk.

Suffie concludeerde dat het niet aan zijn droom lag, maar aan zijn veranderde referentiekader. Want laten we eerlijk zijn, na zijn optredens bij Yorin TV en bij BNN's Ruud de Wild, heeft Suffie zijn beeld van Nico aardig moeten bijstellen. Nico is niet de diabolische, gehoornde verschijning met slagtanden, bloeddoorlopen ogen, een enorme, vierkante paars geaderde kop met de walm van zwavel, verschraald bier, zware shag en urine. Nico heeft een goedmoedige kop, met markante en schrandere ogen, een duidelijke en vriendelijke stem en in zijn conversatie is niets te horen van de masculine plattitudes, de obligate grofheden en de overdonderende rancune die we kennen van zijn geschreven teksten, waar we allemaal zo van houden, maar die we ook een beetje griezelig vinden.

Nee, Nico oogt en klinkt als Suffie's stapmaat. Sterker nog, Nico is zijn stapmaat. Nico is het archetype van eenieders stapmaat. Als Suffie zijn ogen sluit en aan Nico denkt, dan doet Suffie's fantasie onmiddellijk de rest:

S: Hee, Nico, nemen we er nog een??
N: Nee, joh. Ik moet echt naar huis, anders heb ik weer gelazer..
S: Aaaahhh, kom nou. Eentje kan toch geen kwaad?
N: Nou vooruit dan, nog een cola light graag... maar geen bitterballen meer, ik heb een nieuwe zwembroek voor mijn verjaardag gekregen en die is net iets te strak....
S: Tijd voor een bikini-line, Nico? Ga je op vakantie? Hawaii???
N: Nee, Grandorado... leuk voor de kids, joh.. niet mijn keus, maar het leven kent zo zijn verplichtingen...
S: Nou sterkte....
N: (slaat cola achterover en boert binnensmonds) Sorry! Jongens ik moet echt gaan, anders krijg ik gelazer thuis. Zijn jullie er morgen weer? Ik kan wel weer een paar fijne vuistneukverhalen gebruiken, want ik ben er bijna doorheen.
S: Tuurlijk, Nico. En dan betaal jij weer onze drankjes, hahaha!!! Doei!!

Ja, vrienden. De duivel is verdwenen, de boeman is getemd en de wolf blijkt toch menselijk. En dat zal niet alleen invloed hebben op de frequentie waarmee Suffie's beddegoed in het vervolg verschoond gaat worden, maar op onze hele wereld. Suffie voorziet het ontstaan van ??n, grote warme webwereld...

Of is dat zijn hunkering naar knus??

Door Suffie

Maandag 21 Oktober 2002 te 11:40 am

Geplaatst in Het leven

zeven reacties

 1. hulde!

   watgeefik

  watgeefik

  (URL)

  21-10-’02 13:35

 1. Mhh.. droom jij over loggers? Gaat wel wat ver he? :)

   CK

  CK

  (URL)

  21-10-’02 13:57

 1. Warme webwereld?
  Suffie toch, een scherp stukje en zo nu en dan een weblogrelletje is toch veel leuker.
  Warme webwereld, Bwahh…….

   Ab

  Ab

  (URL)

  21-10-’02 21:04

 1. Hahahaha… Ik lag na de eerste alinea al buiten de echtelijke sponde! Grinnik, grinnik

   Omar

  Omar

  (URL)

  21-10-’02 22:31

 1. Was ie ook al bij Ruud de Wild? Wat een geweldig media-offensief is die gozer begonnen!

   Gilles

  Gilles

  (URL)

  22-10-’02 08:14

 1. Raak! Ja, die zatte dijkshoorn, wie haat hem niet en wie haat hij niet? Zou ie een afgesplitste wrat zijn van Theo van Gogh?

   Orbit

  Orbit

  (E-mail )

  23-10-’02 14:49

 1. Haten??? Nee toch…?!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  23-10-’02 20:31

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.