Stuurvastheid

Acht reacties

Als automobilist heeft Suffie in de loop der jaren de wereld vele malen onder zich door laten rollen, onder de meest extreme omstandigheden, in een enorme verscheidenheid aan automobielen en met soms waanzinnige snelheden. Indien de stunts die Suffie in eigen of anders automobiel heeft uitgehaald, allen zouden hebben geleid tot overeenkomstige bekeuringen, dan zou het totaalbedrag daarvan het bruto nationaal product van een willekeurig derde wereldland ruimschoots hebben overschreden. Dat Suffie daarbij nooit meer dan enige schade of letsel aan lijf, goed en leden heeft opgelopen, bewijst in ieder geval ??n ding: Suffie is een uitstekend chauffeur!

Tot grote ontsteltenis heeft Suffie vorige week echter moeten constateren dat het jarenlang soepel en behendig besturen van een automobiel geen garantie geeft voor eenzelfde behendigheid op de motorfiets, zeker niet als de berijder daarvan het roze papiertje nog geen jaar op zak heeft.

Drama in twee bedrijven, het het scenario is als volgt...:

Op het parkeerterrein van Suffie's arbeidslokatie is een gedeelte gereserveerd voor het stallen van motorfietsen en van de rest van het terrein afgesloten door middel van geelgeverfde betonblokken met een tussenruimte van ongeveer een meter. Erop en eraf rijden is een kwestie van tussen twee blokken door laveren, maar omdat ruimte op sommige plekken wat smalletjes is, moet dat soms met een tamelijk haakse bocht. En Suffie vindt het een beetje beschamend om daarvoor zijn motor tot stilstand te brengen en vervolgens met de voeten op de grond tussen de blokken door te manouvreren. Daar heeft men Suffie tenslotte niet voor leren slalommen!

En dus besloot Suffie dat het tijd werd om, net als alle anderen, te laten zien hoe kinderlijk eenvoudig het was om de haakse bocht al rijdend, met beide voetjes van de vloer, in een soepele beweging uit te voeren.

Het moment was daar. Nadat Suffie zich in de nodige kledingstukken had gehesen, nam hij met bonkend hart plaats op de motor. Choke, starten, schakelen. Negentig paarden bokkend tussen de benen.... En los! Snelheid maken, bocht inschatten en eindpunt in het vizier. Suffie's hart sloeg op hol! Daar was het point of no return. Nu of nooit! Mens en machine in een waanzinnig experiment! Stuur om en gas houden. Kut, de choke trekt te hard! Bijremmen. De motor slaat af en de motor begint om te vallen, klapt met de kuip op een betonblok...

Met de kracht der wanhoop houdt Suffie de machine overeind. Gelukkig, geen getuigen en zo te zien geen zichtbare schade. Verfstrepen op de kuip, die zijn er met ??n veeg af. Starten, schakelen en wegrijden, alsof er niets aan de hand is.

Onderweg naar huis was Suffie het voorval bijna vergeten, totdat er een dikke en stinkende rookwolk vanuit het motorblok begon op te stijgen. Onderzoek wees op een scheurtje in de oliekoeler, een onderdeel dat (na het slopen van zo'n beetje de gehele voorzijde) vrij gemakkelijk is te vervangen maar waarvan de aanschaf een aardige deuk in Suffie's motorbudget gaat slaan.

Al weer een week rijdt Suffie weer per vierwieler naar de werkstek, superieur glimlachend als hij 's morgensvroeg, met hoge snelheid aanrijdend en met een snelle en soepele beweging van de rechterhand de Suffiemobiel in ??n beweging en met krijsende banden haarscherp tussen twee andere auto's neerzet.

Echte behendigheid mag tenslotte gezien worden!

Gezocht: werkplaatshandboek voor de Yamaha Diversion 900...

Door Suffie

Woensdag 23 Oktober 2002 te 9:19 pm

Geplaatst in Het leven

acht reacties

 1. Misschien vind je hier wat je zoekt, als ie weer in de lucht is (http://www.motofiches.com/)Succes!

   K-Noord

  K-Noord

  (URL)

  23-10-’02 23:45

 1. Zenks, maar doet ut nog niet…

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  23-10-’02 23:51

 1. Mits een dag geduld ben ik in het bezit van yamaha-zoon, al weet ik niet welk type. De motor bedoel ik. Hij uiteraard wel.

   elisa

  elisa

  24-10-’02 00:30

 1. Ik heb een vouwfiets. Ook stoer! ;-)

   verbal jam

  verbal jam

  (URL)

  24-10-’02 00:56

 1. Jij hebt vast niet leren slalommen op d?t formaat fietsie… Da’s een mooi ding, en zonde om mee te stunten!

   Gilles

  Gilles

  (URL)

  24-10-’02 07:55

 1. Tss, afslaan in de bocht. Dat is oneerlijk. Daar kan geen coureur tegenop.

   Rolandow

  Rolandow

  24-10-’02 11:57

 1. Laat Heijblok het maar eens voordoen… :-)

   CasaSpider

  CasaSpider

  (URL)

  24-10-’02 22:25

 1. Onderdelen en boek misschien hier?

   Ab

  Ab

  (URL)

  24-10-’02 23:15

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.